Choroby układu krążenia (ChUK) są dla współczesnego świata ważnym
wyzwaniem zdrowotnym. Są najważniejszą przyczyną zgonów w krajach
rozwiniętych. Oddajemy do rąk czytelników jedną z pierwszych na polskim rynku
wydawniczym książkę kompleksowo traktującą o żywieniu osób z chorobami serca i
naczyń. W książce poruszono szereg ważnych zagadnień, w tym zaprezentowano
najbardziej wartościowe diety zalecane pacjentom z chorobami serca. Złożony z
wybitnych osób ze świata dietetyki, pielęgniarstwa, farmacji i medycyny,
będących autorytetami w swoich dziedzinach, zespół autorski daje gwarancję
rzetelnego podejścia do omawianych zagadnień. Zapewnia także wysoką jakość
merytoryczną prezentowanych poglądów i rekomendacji. Połączenie szerokiej wiedzy
z doświadczeniem klinicznym gwarantuje czytelnikom wysoką jakość
podręcznika. Mamy nadzieję, że przedstawione informacje, porady i
rekomendacje okażą się wartościowe i będą wykorzystywane w codziennej praktyce.
Książkę kierujemy zarówno do dietetyków, specjalistów różnych dziedzin medycyny,
jak również adeptów nauk medycznych, którzy poszukują wiarygodnej wiedzy
uznanych ekspertów w tej tematyce.
Autor: (red.) Karwowska K., Kunecki M., Zmarzły A. Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 140 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62182-47-3
Autor: (red.) Stanisław Kłęk Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 80 Format: 15,0 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5970-0 Seria: W GABINECIE LEKARZA SPECJALISTY