• Banner

  • NFZ

Wszystkie bestsellery
Dieta wspomagająca leczenie łuszczycy
  • Dieta wspomagająca leczenie łuszczycy

Dieta wspomagająca leczenie łuszczycy

1463-1
  • Autor: Cichocka Aleksandra
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2015
  • Ilość stron: 20
  • Format: 15,5 x 15,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-65191-01-4
  • 10,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Pierwsze informacje o łuszczycy pochodzą sprzed dwóch tysięcy lat, widac zatem, że już wówczas ludzie na nią chorowali. Obecnie w Polsce łuszczycę ma prawie milion osób. To przewlekła, niezakaźna, ogólnoustrojowa choroba zapalna dotycząca najczęsciej skóry i mająca wiele postaci.

    W przypadku osób z tym schorzeniem bardzo ważne jest unikanie czynników nasilających procesy zapalne o jak najszersze wykorzystywanie czynników, które je zmniejszają.

    W poradniku opisano zalecenia dietetyczne, które pomagają zmniejszyć nasilenie procesów zapalnych w organiźmie osób z łuszczycą, zmniejszyć tzw. stres oksydacyjny wywoływany przez wolne rodniki, zmniejszyć ryzyko chorób sercowo-naczyniowych oraz osiągnąć i/lub utrzymać prawidłową masę ciała.

    Szczegóły produktu
    1463-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 5213-3

    Wydawnictwo: PZWL

    Jem zdrowo

    Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 277 Format: 20,5 x 14,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4148-4

    Cena 23,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku