• Banner

  • NFZ

Wszystkie bestsellery
Chemia zywnoœci t.2
Biologiczne w³aœciwoœci sk³adników ¿ywnoœci
  • Chemia zywnoœci t.2
Biologiczne w³aœciwoœci sk³adników ¿ywnoœci

Chemia zywności t.2 Biologiczne właściwości składników żywności

4077-1
  • Autor: Zdzis³aw E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
  • Wydanie: 2
  • Rok wyd: 2017
  • Ilość stron: 344
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: miêkka
  • ISBN: 978-83-01-19626-4
  • 114,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
    Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
    W tomie 2 opisano:
    - witaminy;
    - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;
    - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
    - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
    - toksyny surowców żywnościowych;
    - dodatki do żywności i suplementy diety;
    - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

    Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
    Szczegóły produktu
    4077-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 9774-1

    Wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne

    Chromatografia jonowa

    Autor: Michalski Rajmund Wydanie: 1 Rok wyd: 2005 Ilość stron: 176 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-204-3136-0

    Cena 45,15 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 8289-1

    Wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne

    Spektroskopia molekularna

    Autor: Sadej JoannaWydanie: 1Rok wyd: 2002Ilość stron: 496Format: 14,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 83-204-2705-3Seria: Wykłady z chemii fizycznej

    Cena 61,95 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 2253-3

    Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

    Chemia fizyczna

    Autor: Pigoń K., Ruziewicz Z. Wydanie: 1 Rok wyd: 1980 Ilość stron: 886 Format: 18,0 x 25,0 Oprawa: twarda ISBN: 83-01-01586-1

    Cena 47,25 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 7888-1

    Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

    Chemia medyczna

    Autor: Patrick Graham Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 856 Format: 20,5 x 28,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-20809-7

    Cena 199,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku