
Indeks: 14252-1
Wydawnictwo: MediPage
Algorytmy interpretacji objawów klinicznych
Autor: Collins R. Douglas Wydanie: 1 Rok wyd: 2010 Ilość stron: 524 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-611104-21-6
Indeks: 14252-1
Wydawnictwo: MediPage
Autor: Collins R. Douglas Wydanie: 1 Rok wyd: 2010 Ilość stron: 524 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-611104-21-6
Indeks: 7297-1
Wydawnictwo: Vesalius
Autor: (red.) Pużyński Stanisław, Wciórka Jacek Wydanie: 2 Rok wyd: 2022 Ilość stron: 288 + 192 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: miękka
Indeks: 15892-1
Wydawnictwo: MediPage
Autor: Cooper Grant, Herrera Joseph E. Rok wyd: 2010 Ilość stron: 286 Format: 12,0 x 18,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61104-35-3
Indeks: 19316-1
Wydawnictwo: BiFolium
Autor: (red.) Steinborn Barbara Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 166 Format: 17,5 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-87991-91-0
Indeks: 18695-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: (red.) Latkowski Jan, Kosiek KatarzynaWydanie: 1Rok wyd: 2015Ilość stron: 204Format: 14,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-200-4509-3
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Zawartość merytoryczna jest zgodna ze stanem współczesnej wiedzy, aktualnie obowiązującymi normami żywieniowymi, standardami i zaleceniami ESPGHAN, APA, IŻiŻ i/lub zespołów Krajowego Konsultanta w dziedzinie pediatrii.
Książka napisana jest zrozumiałym językiem, zagadnienia pogrupowane w 117 tabelach i zobrazowane rycinami. Publikacja została poszerzona o wiele nowych rozdziałów.
Znaczna część publikacji obejmuje zasady planowania i realizacji żywienia dzieci w przebiegu różnych stanów chorobowych (m.in. alergia pokarmowa, cukrzyca typu I, choroby układu nerwowego) jak również w zaburzeniach żywienia (m.in. anoreksja, nadwaga, niedożywienie czy też otyłość).
Wiedza zawarta w publikacji oparta jest na wieloletnim doświadczeniu autorów w pracy z dziećmi oraz na aktualnych polskich i zagranicznych osiągnięciach naukowych.
Książka o charakterze kompendium, zawiera uaktualnione informacje o prawidłowym żywieniu dzieci i młodzieży, adresowana jest do lekarzy, pielęgniarek i dietetyków.
Spis treści:
I. OGÓLNE ZASADY ŻYWIENIA
II. ŻYWIENIE DZIECI ZDROWYCH
III. LECZENIE ŻYWIENIOWE DZIECI CHORYCH