• Banner

  • NFZ

Wszystkie bestsellery
Chemia żywności  t.1
Główne skladniki żywności
  • Chemia żywności  t.1
Główne skladniki żywności

Chemia żywności t.1 Główne skladniki żywności

4076-1
  • Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
  • Wydanie: 2
  • Rok wyd: 2017
  • Ilość stron: 458
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-01-19625-7
  • 114,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
    Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
    W tomie 1 opisano:
    - zakres i rolę chemii żywności;
    - budowę surowców i produktów żywnościowych;
    - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych;
    - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych;
    - interakcje składników żywności;
    - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.

    Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
    Szczegóły produktu
    4076-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 9774-1

    Wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne

    Chromatografia jonowa

    Autor: Michalski Rajmund Wydanie: 1 Rok wyd: 2005 Ilość stron: 176 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-204-3136-0

    Cena 45,15 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 21685-1

    Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

    Chemia ogólna Atkins

    Autor: Peter AtkinsWydanie: 2Rok wyd: 2020Ilość stron: 1186Format: 20,5 x 28,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-21427-2

    Cena 274,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 4910-1

    Wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne

    Chromatografia gazowa

    Autor: Witkiewicz Zygfryd, Hepter Jacek Wydanie: 2 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 258 Format: 16,4 x 23,6 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-204-3512-2

    Cena 45,15 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 8289-1

    Wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne

    Spektroskopia molekularna

    Autor: Sadej JoannaWydanie: 1Rok wyd: 2002Ilość stron: 496Format: 14,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 83-204-2705-3Seria: Wykłady z chemii fizycznej

    Cena 61,95 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 7078-3

    Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

    Chemia

    Autor: Pauling L., Pauling P. Wydanie: 1 Rok wyd: 1983 Ilość stron: 678 Format: 17,0 x 24,5 cm Oprawa: twarda ISBN: 83-01-01849-6

    Cena 24,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku