• Banner

  • NFZ

Indeks: 1839-1

Wydawnictwo: PZWL

Farmacja praktyczna

Autor: (red.) Renata Jachowicz Wydanie: 2 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 728 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5026-4

Cena 165,60 zł Cena podstawowa 184,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 17241-1

Wydawnictwo: Czelej

Urazy oka

Autor: Kuhn Ferenc, (red. pol.) Zagórski Zbigniew Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 242 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7563-116-6

Cena 97,90 zł Cena podstawowa 110,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce
  • Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce

Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce

4701-1
  • Autor: (red.) Ostrowska Lucyna
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2018
  • Ilość stron: 344
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-5584-9
  • 144,00 zł
    126,72 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 144,00 zł
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    W publikacji uwzględniono najnowsze standardy obowiązujące w wykonywaniu diagnostyki laboratoryjnej w celu rozpoznania lub potwierdzenia danej jednostki chorobowej.

    Autorzy przedstawili podstawowe wiadomości o głównych jednostkach chorobowych, w których dietetyk powinien modyfikować zalecenia żywieniowe. W każdym rozdziale będzie zawarta definicja danej jednostki chorobowej, możliwości wykonania badań biochemicznych w celu diagnostyki tej choroby (ewentualnie potwierdzenie jej rozpoznania) i zasady interpretacji wyników badań (norma, co oznacza wynik poniżej normy i powyżej normy) oraz zalecenia, jak te wiadomości wykorzystać w doborze i modyfikacji diety.

    Spis treści:

    I. WSTĘP
    1. Materiał do badań laboratoryjnych
    2. Wpływ czynników przedanalitycznych na wynik badania laboratoryjnego
    3. Interpretacja wyniku badania laboratoryjnego
    II. DIAGNOSTYKA LABORATORYJNA WYBRANYCH CHORÓB I STANÓW KLINICZNYCH
    4. Zaburzenia gospodarki wodno-elektrolitowej
    5. Zaburzenia równowagi kwasowo-zasadowej
    6. Niedobory żywieniowe
    7. Niedożywienie
    8. Otyłość
    9. Zaburzenia odżywiania
    10. Choroby metaboliczne
    11. Choroby układu sercowo-naczyniowego
    12. Choroby układu pokarmowego
    13. Choroby układu moczowego
    14. Choroby tarczycy
    SKOROWIDZ

    Szczegóły produktu
    PZWL
    4701-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 20370-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Nutrigenomika

    Autor: Agata ChmurzyńskaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 252Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22335-9

    Cena 144,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 1608-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

    Zmysły a jakość żywności i żywienia

    Autor: (red.) Gawęcki Jan, Baryłko-Pikielna Nina Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 192 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-773-8

    Cena 39,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 7408-1

    Wydawnictwo: Astrum

    Dieta dla wątroby

    Autor: Andrew LaughinRok wyd: 2017Ilość stron: 152Format: 15,0 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-64786-18-1

    Cena 35,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku