• Banner

  • NFZ

Indeks: 13933-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

ABC elektrokardiografii klinicznej

Autor: (red.) Morris F., Brady W. J., Camm J., (red. pol. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 102 Format: 21,0 x 29,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-80-6

Cena 89,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5369-1

Wydawnictwo: Via Medica

Ciśnienie tętnicze a udar mózgu

Autor: Chalmers J., Macmahon S., Anderson C., Neal B., Ro Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 80 Format: 14,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8372581509 Seria: Poradnik Klinicysty

Cena 15,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 19483-1

Wydawnictwo: Alfa-medica press

EKG jasno i zrozumiale

Autor: Houghton Andrew R., Gray David Wydanie: 4 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 312 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7522-125-1

Cena 44,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Sportowe kalorie, czyli zdrowa dieta dla młodych sportowców
  • Sportowe kalorie, czyli zdrowa dieta dla młodych sportowców

Sportowe kalorie, czyli zdrowa dieta dla młodych sportowców

16497-1
  • Autor: bates Iwona
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2017
  • Ilość stron: 232
  • Format: 16,5 x 20,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-5386-9
  • 84,00 zł
    73,92 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 84,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Opis :

    W dzisiejszych czasach o zwycięstwie w sporcie decydują często drobne przewagi: ułamki sekund, centymetry, pojedyncze punkty. Chcąc osiągnąć sukces zawodnik musi dbać o każdy drobiazg, a odżywianie to przecież nie tylko energia i siła, ale przede wszystkim zdrowie. Tylko osoba w pełni zdrowa może osiągnąć maksimum swoich możliwości.

    Prawidłowa dieta polega na różnorodności naturalnych produktów spożywczych. Konieczne jest regularne jedzenie i nawadnianie organizmu, dbanie o właściwe proporcje węglowodanów, białka i tłuszczu. Konieczne jest też docenienie naturalnych źródeł witamin, minerałów i unikanie szkodliwych pokarmów.

    Książka jest wyjątkowa, bo napisana o sprawach oczywistych i trudnych w bardzo przystępny sposób. Wyjaśnia czym dla sportowca są białka, węglowodany, błonnik, witaminy i minerały, dlaczego warto jeść regularnie i co pomaga zregenerować organizm po treningu. Jest praktycznym poradnikiem pokazującym co jest zdrowe lub nie i wyjaśnia dlaczego. Uczy jeść świadomie, pokazuje, że zdrowa żywność jest pyszna a przygotowanie prostych zdrowych posiłków może być świetną zabawą.

    Znajdziecie w niej wiele przystępnych cenowo, gotowych przepisów na pyszne dania i przekąski, które znakomicie odżywią organizm młodego sportowca.

    Książka napisana została z myślą o młodych sportowcach, którzy na serio traktują treningi, chcą być w idealnej formie i osiągać coraz lepsze wyniki na zawodach.

    Jest też skierowana do rodziców, trenerów i nauczycieli wf, by pokazać młodym sportowcom jak powinni dbać o zdrowie i kondycję, wspierać ich upór i konsekwencję na treningach pokazując, że sportowe kalorie, pomogą osiągnąć im wymarzony sukces.

    Spis treści:

    Od autorki 7

    Jedzenie-dlaczego jest ważne dla sportowców 9

    Woda i napoje izotoniczne-dlaczego są takie ważne 16

    Regulamin posiłki i posiłki  po treningach - jaki wpływ na sprawność ma jedzenie? 27

    Węglowodany 32

    Cukier 42

    Błonnik do zadań specjalnych 53

    Białko buduje, regeneruje,odbudowuje-gdzie jest białko i dlaczegonie mozna jeść go za dużo? 57

    Tłuszcz - dobry , niedobry, ile i którego?  66

    Fast food-uwaga!  72

    Minerały i witaminy 77

    Rekomendowane suplementy dla sportowców 85

    Bakterie dla zdrowia 86

    Energia i składniki odżywcze - zapotrzebowanie 92

    Doping w sporcie 96

    Dieta sportowca - co warto jeść? 99

    Z boża i zbożopodobne 100

    Warzywa 103

    Owoce 115

    Orzechy nasiona i pestki 119

    Nabiał i jajka 120

    Mięsa,ryby i podroby 122

    super Food 123

    Kategorie inne 126

    Menu-propozycje diety 128

    Dieta 3000 kcal 130

    Dieta 4000 kcal 143

    Przepisy 157  

    Szczegóły produktu
    PZWL
    16497-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 3790-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu Wydawnict

    Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

    Autor: Szłyk E., Cichosz M., Fiipiak-Szok A., Jastrzębska Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 182 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-231-2940-0

    Cena 24,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 11040-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski (dawniej Akademia R

    Mikrobiologia w towaroznawstwie żywności

    Autor: (red.) Łaniewska-Trokenheim Łucja Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 100 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7299-526-1

    Cena 15,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 4555-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka kliniczna

    Autor: (red.) Marian Grzymisławski Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 594 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5670-9

    Cena 174,60 zł Cena podstawowa 194,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku