• Banner

  • NFZ

Wszystkie bestsellery
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
  • Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

10493-1
  • Autor: Ciborowska Helena, Rudnicka Anna
  • Wydanie: 4
  • Rok wyd: 2014
  • Ilość stron: 658
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4867-4
  • 149,00 zł
    131,12 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 149,00 zł
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.

    Zawiera on: omówienie podstaw żywienia człowieka od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych; aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami
    omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.

    Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.



    Spis treści:
    1. Podstawy żywienia człowieka z elementami biochemii
    2. Klasyfikacja i charakterystyka diet
    3. Źywienie w wybranych chorobach
    4. Żywienie dzieci zdrowych i chorych
    Szczegóły produktu
    PZWL
    10493-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 21639-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Żywienie w PCOS

    Autor: Hanna Szpunar-RadkowskaWydanie: 1Rok wyd: 2025Ilość stron: 352Format: 14.3 cm x 20.5cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-24211-4

    Cena 80,10 zł Cena podstawowa 89,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 5181-1

    Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

    Edukacja żywieniowa

    Autor: Isobel R.Contento Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 960 Format: 20,5 x 28,5 cm Oprawa: miêkka ISBN: 978-83-01-19857-2

    Cena 199,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 3790-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu Wydawnict

    Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

    Autor: Szłyk E., Cichosz M., Fiipiak-Szok A., Jastrzębska Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 182 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-231-2940-0

    Cena 24,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 6849-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka sportowa

    Autor: Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzys Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 1180 Format: 16.5 x 23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5587-0

    Cena 255,60 zł Cena podstawowa 284,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku