• Banner

  • NFZ

Indeks: 0700-1

Wydawnictwo: MedPharm

Anatomia kliniczna Moore t.1

Autor: Moore K. L., Dalley A. F., Agur A. M.R., Moryś J. Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 680 Format: 21,5 x 30,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7846-066-4

Cena 230,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Przewodnik po bezpiecznej żywności
  • Przewodnik po bezpiecznej żywności

Przewodnik po bezpiecznej żywności

17964-1
Autor: Krzystyniak Krzysztof L., Obiedziński Mieczysław W
Wydanie: 1
Rok wyd: 2012
Ilość stron: 200
Format: 14,5 x 20,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-89745-69-9
29,00 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

"(...) Przedstawiamy Państwu zarys zagadnień dotyczących bezpieczeństwa żywności. Zamieszczone tu informacje nie wyczerpują tematu, lecz mogą być inspiracją do głębszych poszukiwań optymalnych rozwiązań, drążenia trudnych problemów. Z taką nadzieją oddajemy książkę w ręce czytelników, których żywo interesuje ?gorący" i aktualny temat w naukach żywieniowych, jakim jest rozwój bezpieczeństwa żywności. Naszym celem było bezstronne przedstawienie faktów i zdarzeń. Dla niektórych kontrowersyjnych tematów, jak np. kwestia bezpieczeństwa żywności transgenicznej (GMO), uznaliśmy, że słuszne będzie przedstawienie własnych, subiektywnych poglądów. Staraliśmy się ? tam, gdzie było to możliwe ? aby sama wymowa liczb skłoniła Czytelnika do wyciągnięcia wniosków. Książka posłuży jako drogowskaz dla młodych Czytelników, studentów, osób specjalizujących się w naukach żywieniowych."

fragment Wstępu



Spis treści:

Wstęp

  1. Wprowadzenie - bezpieczeństwo żywności dzisiaj
  2. "Od pola do stołu": obszary ryzyka w łańcuchu rolno-żywnościowym
  3. Wielkie katastrofy ekologiczne, zatruta żywność, skandale
  4. Ksenobiotyki, toksyczne metabolity, szkodliwe produkty obróbki termicznej żywności, biotoksyny
  5. Narzędzia toksykologicznej oceny żywności

Posłowie

Literatura

Szczegóły produktu
Medyk
17964-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 11040-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski (dawniej Akademia R

Mikrobiologia w towaroznawstwie żywności

Autor: (red.) Łaniewska-Trokenheim Łucja Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 100 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7299-526-1

Cena 15,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 6849-1

Wydawnictwo: PZWL

Dietetyka sportowa

Autor: Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzys Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 1180 Format: 16.5 x 23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5587-0

Cena 255,60 zł Cena podstawowa 284,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 1100-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

Woda w żywieniu i jej źródła

Autor: (red.) Brzozowska Anna, Gawęcki Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 148 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-774-5

Cena 37,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 6576-3

Wydawnictwo: Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu (Akademia Medycz

Dietetyka kliniczna

Autor: Elżbieta Poniewierka Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 172 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7055-559-7

Cena 45,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 5181-1

Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

Edukacja żywieniowa

Autor: Isobel R.Contento Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 960 Format: 20,5 x 28,5 cm Oprawa: miêkka ISBN: 978-83-01-19857-2

Cena 199,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 7132-3

Wydawnictwo: PZWL

Dietetyka

Autor: (red.) Hasik Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 1992 Ilość stron: 336 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-1658-4

Cena 19,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 7185-1

Wydawnictwo: PZWL

Medycyna stylu życia

Autor: Daniel Śliż, Artur Mamcarz Wydanie: 1 - dodruk Rok wyd: 2022 Ilość stron: 502 Format: 16.5 x 23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5513-9

Cena 184,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku