- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- Sprzęt medyczny
- Alkomaty i akcesoria
- Artykuły przeciwodleżynowe
- Baterie i osprzęt elektryczny
- Ciśnieniomierze
- Druki medyczne
- EKG
- Glukometry i akcesoria dla diabetyków
- Higiena medyczna i dezynfekcja
- Higiena jamy ustnej
- Inhalatory
- Materiały szewne
- Materiały opatrunkowe
- Młotki neurologiczne
- Narzędzia medyczne
- Oświetlenie medyczne
- Pielęgnacja chorego
- Pielęgnacja dziecka
- Pierwsza pomoc
- Pikflometry i spejsery
- Prześcieradła na leżanki lekarskie
- Pulsoksymetry i Pulsometry
- Rurki tracheostomijne i akcesoria
- Sprzęt ginekologiczny
- Sprzęt jednorazowego użytku
- Sprzęt laryngologiczny
- Sprzęt okulistyczny
- Sprzęt rehabilitacyjno-ortopedyczny
- Stetoskopy
- Terapia tlenowa
- Termometry
- Wyposażenie gabinetu
- Wagi i wzrostomierze
- Pozostały sprzęt medyczny
- USG
- Odzież, obuwie, akcesoria
- Książki medyczne
- Alergologia
- Anatomia
- Anestezjologia i intensywna terapia
- Angiologia
- Antropologia
- Biochemia
- Biologia ogólna
- Botanika
- Chemia
- Chirurgia
- Choroby zakaźne i pasożytnicze
- Czasopisma
- Dermatologia i wenerologia
- Diabetologia
- Diagnostyka laboratoryjna
- Diagnostyka obrazowa
- Dietetyka i żywienie
- Ekologia
- Encyklopedie, leksykony i słowniki
- Endokrynologia
- Epidemiologia
- Farmacja
- Farmakologia
- Fizjologia i patofizjologia
- Fizyka i biofizyka
- Gastroenterologia i hepatologia
- Genetyka i biologia molekularna
- Geriatria
- Gimnastyka, sport i medycyna sportowa
- Ginekologia i położnictwo
- Hematologia
- Higiena
- Histologia, embriologia i cytologia
- Historia medycyny
- Homeopatia
- Immunologia
- Języki obce
- Kardiologia
- Lekarski Egzamin Państwowy (LEP)
- Lekarsko-Dentystyczny Egzamin Państwowy (LDEP)
- Logopedia
- Matematyka i informatyka
- Medycyna pracy
- Medycyna ratunkowa
- Medycyna rodzinna
- Medycyna wewnętrzna
- Mikrobiologia
- Multimedia
- Nefrologia
- Neurologia i neurochirurgia
- Niepełnosprawność intelektualna i fizyczna
- Okulistyka
- Onkologia i medycyna paliatywna
- Organizacja, marketing i zarządzanie w opiece zdrowotnej
- Ortopedia i traumatologia
- Otorynolaryngologia
- Patologia i patomorfologia
- Pediatria
- Pielęgniarstwo
- Pomoce dydaktyczne
- Poradniki
- O chorobach alergicznych
- O ciąży i porodzie
- O cukrzycy
- O nastolatkach
- O odżywianiu i dietach
- O problemach endokrynologicznych
- O problemach kobiet
- O problemach ludzi starszych
- O problemach mężczyzn
- O problemach neurologicznych
- O problemach nowotworowych
- O problemach narządu wzroku
- O problemach serca i naczyń krwionośnych
- O problemach układu kostnego
- O problemach układu moczowego
- O problemach układu oddechowego
- O problemach układu pokarmowego
- O zdrowiu, opiece i wychowaniu dziecka
- O zdrowiu psychicznym
- Z medycyny niekonwencjonalnej i naturalnej
- Z pierwszej pomocy
- Pozostałe poradniki
- Prawo i etyka w medycynie
- Psychiatria
- Psychologia
- Pulmonologia
- Rehabilitacja
- Reumatologia
- Seksuologia
- Socjologia
- Statystyka medyczna
- Stomatologia
- Chirurgia stomatologiczna i szczękowo-twarzowa
- Farmakologia stomatologiczna
- Materiałoznawstwo
- Ortopedia szczękowa Ortodoncja
- Parodontologia
- Pedodoncja
- Profilaktyka stomatologiczna
- Protetyka i implantologia
- Radiologia stomatologiczna
- Stomatologia estetyczna
- Stomatologia zachowawcza z endodoncją
- Technika dentystyczna
- Stomatologia inne
- Testy i repetytoria na wyższe uczelnie
- Toksykologia
- Uroda i kosmetologia
- Urologia
- Uzależnienia
- Zaburzenia odżywiania
- Zdrowie publiczne i promocja zdrowia
- Pozostałe książki
- Weterynaria i rolnictwo
- Antykwariat
- Artykuły biurowe
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Nieprawidłowy pod względem jakościowym i ilościowym sposób żywienia może powodować niedobory lub nadmiary żywieniowe a w konsekwencji może być przyczyną wielu chorób dietozależnych.
Tabele składu i wartości odżywczej informują w sposób szczegółowy o tym ile energii, białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika, składników mineralnych i witamin zawierają różne produkty lub potrawy, co jest niezbędne przy prawidłowym komponowaniu poszczególnych dań i całodziennych jadłospisów.
Książka przygotowana we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia w Warszawie. Pomoże wszystkim dietetykom w analizie sposobu odżywiania pod kątem prawidłowości w stosunku do zaleceń żywieniowych, zwłaszcza w sytuacjach, w których ważna jest kaloryczność i wartość odżywcza produktów.
Indeks: 4668-1
Wydawnictwo: Edra Urban & Partner
Żywienie na oddziałach intensywnej terapii
Autor: Singer P. Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 206 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-66067-20-2
Indeks: 5181-1
Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe
Edukacja żywieniowa
Autor: Isobel R.Contento Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 960 Format: 20,5 x 28,5 cm Oprawa: miêkka ISBN: 978-83-01-19857-2
Indeks: 1100-1
Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade
Woda w żywieniu i jej źródła
Autor: (red.) Brzozowska Anna, Gawęcki Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 148 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-774-5
Indeks: 9195-3
Wydawnictwo: Dolnośląski Instytut Doradczy DID
Niepełnosprawność pokarmowa jak dietą eliminacyjną wspierać leczenie schorzeń alergicznych, psychicznych, neurologicznych
Autor: Maja Anuszkiewicz, Katarzyna Brzezgoń-Dzięcioł Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 128 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61777-00-7
Indeks: 2576-1
Wydawnictwo: PZWL
Tabele składu i wartości odżywczej żywności
Autor: Kunachowicz Hanna, Przygoda Beata Wydanie: 4 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 1182 Format: 21,0 x 25,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-200-6258-8
Indeks: 0798-3
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Superdieta RX
Autor: Steven G. Pratt, Kathy Matthews Rok wyd: 2004 Ilość stron: 236 Format: 16,0 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7337-873-1
Indeks: 17679-1
Wydawnictwo: Galaktyka
Nowoczesne zasady odżywiania Przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie
Autor: Campbell Colin T., Campbell Thomas M. Wydanie: 2 Rok wyd: 2017 Ilość stron: 444 Format: 16,7 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7579-608-7
Indeks: 20370-1
Wydawnictwo: PZWL
Nutrigenomika
Autor: Agata ChmurzyńskaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 252Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22335-9
Indeks: 8785-3
Wydawnictwo: Sanmedia
Podstawowe zasady żywienia w praktyce lekarza rodzinnego
Autor: Buttriss JudithWydanie: 1Rok wyd: 1996Ilość stron: 78Format: 15,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 83-86516-24-0Seria: Medycyna rodzinna
Indeks: 2798-1
Wydawnictwo: Esteri
Żywienie i suplementacja w sporcie
Autor: Spattini MassimoWydanie: 1Rok wyd: 2021Ilość stron: 486Format: 17,0 x 24,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-66548-63-3
Indeks: 19485-1
Wydawnictwo: Scientifica
Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego
Autor: Praca zbiorowa Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 104 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-936527-8-5
Indeks: 20013-1
Wydawnictwo: Helion
Dieta FODMAP. Książka kucharska, wskazówki dietetyka i plany żywieniowe dla osób z zespołem jelita drażliwego
Autor: Frazier Karen, Manning Laura Wydanie: 1 Rok wyd: 2021 Ilość stron: 200 Format: 20 x 22 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-283-8406-4
Indeks: 19516-1
Wydawnictwo: Scientifica
Podstawy leczenia żywieniowego
Autor: Spodaryk Mikołaj Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 250 Format: 15,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-936527-7-8
Indeks: 4337-3
Wydawnictwo: WSiP
Podstawy żywienia człowieka
Autor: Flis Krystyna, Konaszewska Wanda Wydanie: 4 Rok wyd: 1994 Ilość stron: 244 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-02-02867-3
Indeks: 15090-1
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne t. 3
Autor: (red.) Gawęcki Jan, Roszkowski WojciechWydanie: 2Rok wyd: 2023Ilość stron: 552Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22863-7
Indeks: 8542-1
Wydawnictwo: PZWL
Leczenie żywieniowe w onkologii współczesne podejście
Autor: (red.) Stanisław Kłęk Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 80 Format: 15,0 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5970-0 Seria: W GABINECIE LEKARZA SPECJALISTY