• Banner

  • NFZ

Indeks: 16213-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Rehabilitacja w sporcie

Autor: Donatelli Robert, (red. pol.) Gnat Rafał Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 370 Format: 21,0 x 27,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-250-8

Cena 115,00 zł Cena podstawowa 124,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery

Dietetyka w psychiatrii i neurologii

20505-1
Autor: (red.) Ostrowska Lucyna
Wydanie: 1
Rok wyd: 2022
Ilość stron: 294
Format: 15,0 x 23,5 cm
Oprawa: twarda
ISBN: 978-83-01-22544-5
124,00 zł
111,60 zł
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 124,00 zł
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis
Dietetyka w psychiatrii i neurologii jest książką z zakresu edukacji żywieniowej przeznaczoną nie tylko dla lekarzy psychiatrów, lekarzy rodzinnych, dietetyków, psychologów, studentów medycyny, lecz także dla samych pacjentów oraz ich rodzin. Zawiera zarówno uwagi teoretyczne, jak i praktyczne dotyczące odmienności żywieniowych osób cierpiących na choroby psychiczne i/lub neurologiczne. Uczy zasad prawidłowego żywienia, konstruowania poszczególnych posiłków oraz wypracowywania nawyku planowania i przygotowywania jadłospisów składających się z trzech głównych posiłków oraz dwóch małych (ale zaplanowanych) przekąsek, z podaniem konkretnych przykładów dziennych racji pokarmowych w danej jednostce chorobowej, wyszczególnieniem produktów zalecanych do spożycia oraz tych, których należałoby unikać.
Przy każdej jednostce chorobowej zwrócono uwagę na najczęściej popełniane błędy żywieniowe stwierdzane w badaniach naukowych. Jednolita edukacja całych zespołów terapeutycznych - lekarza, psychologa, dietetyka i innych specjalistów, powinna pozwolić na dobrą współpracę w zakresie poradnictwa żywieniowego z pacjentem i jego rodziną. Natomiast pacjent i jego otoczenie mają możliwość praktycznego wykorzystania tej wiedzy, zapoznając się z pojęciem kaloryczności i składu produktów oraz potraw.
Mamy nadzieję, że niniejszy podręcznik przyczyni się do pogłębienia wiedzy na temat celowości doboru produktów i potraw w często długotrwałym procesie terapeutycznym.
Szczegóły produktu
PZWL
20505-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 14693-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Rzeszowski

Ocena żywności i żywienia

Autor: (red.) Zin Marek Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 344 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7338-490-3

Cena 35,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 21425-1

Wydawnictwo: PZWL

Dieta w cukrzycy

Autor: Angelina Ziembińska Wydanie: 1 Rok wyd: 2025 Ilość stron: 254 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-23940-4

Cena 74,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku