• Banner

  • NFZ

Indeks: 13933-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

ABC elektrokardiografii klinicznej

Autor: (red.) Morris F., Brady W. J., Camm J., (red. pol. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 102 Format: 21,0 x 29,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-80-6

Cena 89,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5369-1

Wydawnictwo: Via Medica

Ciśnienie tętnicze a udar mózgu

Autor: Chalmers J., Macmahon S., Anderson C., Neal B., Ro Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 80 Format: 14,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8372581509 Seria: Poradnik Klinicysty

Cena 15,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 19483-1

Wydawnictwo: Alfa-medica press

EKG jasno i zrozumiale

Autor: Houghton Andrew R., Gray David Wydanie: 4 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 312 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7522-125-1

Cena 44,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na
  • Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na

Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na

1437-1
  • Autor: (red.) Stein J., (red. pol.) Bronkowska M.
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2016
  • Ilość stron: 154
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7846-088-6
  • 59,80 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Zmiana stylu życia nowoczesnego społeczeństwa oraz aspekty ekonomiczne produkcji żywności doprowadziły do wzrostu zachorowań, a także występowania nowych chorób, będących następstwem niepożądanych reakcji pokarmowych. Te zaś mogą się pojawić na wszystkich etapach zarówno łańcucha żywnościowego, jak i przygotowania pokarmów. Źródło problemów najczęściej stanowią: zastosowanie naturalnych składników, zanieczyszczenia środowiskowe lub dodatki do żywności wykorzystywane w procesie produkcyjnym.

    Wielość zabiegów mających na celu obróbkę i polepszanie żywności, masowa hodowla zwierząt, ogólnoświatowa sieć dystrybucyjna oraz rozwijające się szlaki transportowe sprzyjają przy tym występowaniu chorób na dużym terenie oraz rozprzestrzenianiu się nawet rzadkich czynników chorobotwórczych między wieloma krajami. Dodatkowym czynnikiem ryzyka coraz częściej są lekkomyślnie konsumowane używki zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne.

    Znani specjaliści z różnych dziedzin – dietetyki, medycyny, farmacji i gastroenterologii – przedstawiają w tej interdyscyplinarnej książce wybrane aspekty chorób wynikających z żywienia oraz zażywania używek, jednocześnie je systematyzując. W niniejszej publikacji można też odnaleźć potwierdzone naukowo informacje dotyczące przyczyn, patogenezy,, diagnostyki i terapii oraz działań prewencyjnych różnego typu zatruć.

     

    Spis treści:

     

    1. Szkodliwe substancje w naturalnych używkach
    2. Szkodliwe działanie substancji pochodzenia roślinnego
    3. Toksyny powstające w wyniku
    4. Szkodliwe działania wywoływane przez dodatki do żywności
    5. Szkodliwe działanie zanieczyszczeń żywności i pozostałości występujących w produktach spożywczych
    6. Wpływ środków spożywczych i używek na działanie leków
    Szczegóły produktu
    MedPharm
    1437-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Śledź nas na Facebooku