• anty

Indeks: 1519-1

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Ortopedia i reumatologia

Autor: Elias-Jones, Perry, (red. pol.) Gaździk T. Wydanie: 3 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 250 Format: 18,0 x 25,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65373-00-7 Seria: Crash Course

Cena 52,51 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20273-1

Wydawnictwo: Media-Press

Pediatria w praktyce lekarza POZ

Autor: Dobrzańska Anna, Obrycki Łukasz, Socha PiotrWydanie: 1 - poprawioneRok wyd: 2023Ilość stron: 708Format: 16,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-89809-47-6

Cena 199,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka
  • Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka

Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka

19235-1
  • Autor: Langley-Evans Simon, (red. pol.) Jarosz Mirosław
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2014
  • Ilość stron: 280
  • Format: 20,5 x 28,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4151-4
  • 159,00 zł
    139,92 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 159,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka.

    W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe zalecenia dotyczące prewencji pierwotnej i wtórnej schorzeń nieinterwencyjnych dietozależnych oraz podstawową wiedzę umożliwiającą udzielenie kompetentnych porad dietetycznych osobom zdrowym w różnych stanach fizjologicznych i pacjentom z różnymi jednostkami chorobowymi.

    Podręcznik adresowany jest przede wszystkim do studentów kierunku żywienie człowieka uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Będzie także przydatny dla dietetyków, lekarzy i pielęgniarek.



    Spis treści:
    1. Wprowadzenie
    2. Zanim zacznie się nowe życie
    3. Ciąża
    4. Odżywianie w okresie płodowym a choroby w wieku późniejszym
    5. Laktacja i karmienie niemowląt
    6. Żywienie dzieci
    7. Odżywianie się w okresie dojrzewania
    8. Wiek dorosły
    9. Wiek starszy i podeszły
    10. Odżywianie się zgodne z wymaganiami indywidualnymi
    Szczegóły produktu
    PZWL
    19235-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 8961-3

    Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

    Żywienie w sporcie

    Autor: D.Benardot, red. M. Schlegel-Zawadzka, Z. SzygułaWydanie: 1Rok wyd: 2019Ilość stron: 370Format: 21,0 x 27,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-65835-66-6

    Cena 79,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 8527-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Psychodietetyka

    Autor: (red.) Anna Brytek-Matera Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 566 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5992-2

    Cena 175,12 zł Cena podstawowa 199,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku