• Banner

  • NFZ

Indeks: 1839-1

Wydawnictwo: PZWL

Farmacja praktyczna

Autor: (red.) Renata Jachowicz Wydanie: 2 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 728 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5026-4

Cena 165,60 zł Cena podstawowa 184,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 17241-1

Wydawnictwo: Czelej

Urazy oka

Autor: Kuhn Ferenc, (red. pol.) Zagórski Zbigniew Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 242 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7563-116-6

Cena 97,90 zł Cena podstawowa 110,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka
  • Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka

Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka

19235-1
  • Autor: Langley-Evans Simon, (red. pol.) Jarosz Mirosław
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2014
  • Ilość stron: 280
  • Format: 20,5 x 28,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4151-4
  • 159,00 zł
    139,92 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 159,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka.

    W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe zalecenia dotyczące prewencji pierwotnej i wtórnej schorzeń nieinterwencyjnych dietozależnych oraz podstawową wiedzę umożliwiającą udzielenie kompetentnych porad dietetycznych osobom zdrowym w różnych stanach fizjologicznych i pacjentom z różnymi jednostkami chorobowymi.

    Podręcznik adresowany jest przede wszystkim do studentów kierunku żywienie człowieka uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Będzie także przydatny dla dietetyków, lekarzy i pielęgniarek.



    Spis treści:
    1. Wprowadzenie
    2. Zanim zacznie się nowe życie
    3. Ciąża
    4. Odżywianie w okresie płodowym a choroby w wieku późniejszym
    5. Laktacja i karmienie niemowląt
    6. Żywienie dzieci
    7. Odżywianie się w okresie dojrzewania
    8. Wiek dorosły
    9. Wiek starszy i podeszły
    10. Odżywianie się zgodne z wymaganiami indywidualnymi
    Szczegóły produktu
    PZWL
    19235-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 0826-1

    Wydawnictwo: Continuo

    Domowe żywienie pozajelitowe

    Autor: (red.) Karwowska K., Kunecki M., Zmarzły A. Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 140 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62182-47-3

    Cena 54,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 19072-1

    Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

    Dietetyka i żywienie kliniczne

    Autor: Payne Anne, Barker Helen, (red. pol.) Chojnacki Ja Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 324 Format: 20,5 x 29,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-957-6

    Cena 132,61 zł Cena podstawowa 149,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku