• Banner

  • NFZ

Wszystkie bestsellery
Żywienie w zdrowiu publicznym Zdrowie publiczne
  • Żywienie w zdrowiu publicznym Zdrowie publiczne

Żywienie w zdrowiu publicznym Zdrowie publiczne

13461-1
  • Autor: (red.) Januszewicz Paweł, Socha Piotr, Mazur Artur
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2009
  • Ilość stron: 178
  • Format: 16,0 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7338-462-0
  • 23,10 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Prawidłowe żywienie oraz prawidłowe nawyki żywieniowe są jednymi z najistotniejszych czynników mających wpływ na dobry stan zdrowia w każdym okresie życia, a zwłaszcza w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju organizmu. Właściwe zachowania żywieniowe w okresie ciąży, laktacji, wczesnego dzieciństwa, a także u młodzieży szkolnej i akademickiej.

    Niniejsza publikacja opisuje rolę żywienia w szeroko pojętym zdrowiu publicznym, pomagając zrozumieć najważniejsze przyczyny niekoniecznie prawidłowych zachowań żywieniowych, oraz podsuwa Czytelnikowi praktyczne rozwiązania dla ich przezwyciężenia.

    Niniejsza ksiażka stanowi pierwszą część książek tego wydawnictwa o zdrowiu publicznym.



    Spis treści:

    Wstęp

    1. Żywienie i zdrowie publiczne
    2. Fizjologiczne podstawy trawienia i wchłaniania jelitowego
    3. Programowanie żywieniowe
    4. Zwyczaje żywieniowe kobiet ciężarnych
    5. Farmakoterapia a karmienie piersią
    6. Realizacja zaleceń dotyczących żywienia niemowląt a zwyczaje żywieniowe
    7. Zwyczaje żywieniowe dzieci w okresie wczesnego dzieciństwa (2 i 3 rok życia)
    8. Nawyki żywieniowe dzieci w wieku przedszkolnym
    9. Nawyki żywieniowe dzieci w wieku szkolnym
    10. Zwyczaje żywieniowe młodzieży w wieku szkolnym
    11. Zwyczajowe żywienie młodzieży akademickiej
    12. Rola mediów w żywieniu

    Skorowidz

    Szczegóły produktu
    13461-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 8381-1

    Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

    Biały głód

    Autor: Kaczmarczyk Piotr Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 144 Format: 14,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65625-56-4

    Cena 32,04 zł Cena podstawowa 36,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 6576-3

    Wydawnictwo: Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu (Akademia Medycz

    Dietetyka kliniczna

    Autor: Elżbieta Poniewierka Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 172 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7055-559-7

    Cena 45,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 10352-1

    Wydawnictwo: Druk Tur

    Żywienie zbiorowe

    Autor: Dominik Piotr Wydanie: 1 Rok wyd: 2006 Ilość stron: 126 Format: 16,8 x 23,8 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-60197-03-2

    Cena 39,90 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 5675-1

    Wydawnictwo: WYDAWNICTWO SBM Sp. z o.o.

    Dieta Niski indeks glikemiczny

    Autor: Daria Pociecha Wydanie: 1 - dodruk Rok wyd: 2022 Ilość stron: 192 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-8222-428-3

    Cena 39,95 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku