• anty

Indeks: 15404-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badania okulistyczne

Autor: DuBois Lindy, (red. pol.) Misiuk-Hojło Marta Wydanie: 1 Rok wyd: 2010 Ilość stron: 148 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-25-7 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Żywienie w zdrowiu publicznym Zdrowie publiczne
  • Żywienie w zdrowiu publicznym Zdrowie publiczne

Żywienie w zdrowiu publicznym Zdrowie publiczne

13461-1
  • Autor: (red.) Januszewicz Paweł, Socha Piotr, Mazur Artur
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2009
  • Ilość stron: 178
  • Format: 16,0 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7338-462-0
  • 23,10 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Prawidłowe żywienie oraz prawidłowe nawyki żywieniowe są jednymi z najistotniejszych czynników mających wpływ na dobry stan zdrowia w każdym okresie życia, a zwłaszcza w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju organizmu. Właściwe zachowania żywieniowe w okresie ciąży, laktacji, wczesnego dzieciństwa, a także u młodzieży szkolnej i akademickiej.

    Niniejsza publikacja opisuje rolę żywienia w szeroko pojętym zdrowiu publicznym, pomagając zrozumieć najważniejsze przyczyny niekoniecznie prawidłowych zachowań żywieniowych, oraz podsuwa Czytelnikowi praktyczne rozwiązania dla ich przezwyciężenia.

    Niniejsza ksiażka stanowi pierwszą część książek tego wydawnictwa o zdrowiu publicznym.



    Spis treści:

    Wstęp

    1. Żywienie i zdrowie publiczne
    2. Fizjologiczne podstawy trawienia i wchłaniania jelitowego
    3. Programowanie żywieniowe
    4. Zwyczaje żywieniowe kobiet ciężarnych
    5. Farmakoterapia a karmienie piersią
    6. Realizacja zaleceń dotyczących żywienia niemowląt a zwyczaje żywieniowe
    7. Zwyczaje żywieniowe dzieci w okresie wczesnego dzieciństwa (2 i 3 rok życia)
    8. Nawyki żywieniowe dzieci w wieku przedszkolnym
    9. Nawyki żywieniowe dzieci w wieku szkolnym
    10. Zwyczaje żywieniowe młodzieży w wieku szkolnym
    11. Zwyczajowe żywienie młodzieży akademickiej
    12. Rola mediów w żywieniu

    Skorowidz

    Szczegóły produktu
    13461-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 20507-1

    Wydawnictwo: Medyk

    Nowe trendy w dietetyce

    Autor: (red.) Krzystyniak Krzysztof, Klonowska JoannaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 142Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-959469-2-9

    Cena 29,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 5181-1

    Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

    Edukacja żywieniowa

    Autor: Isobel R.Contento Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 960 Format: 20,5 x 28,5 cm Oprawa: miêkka ISBN: 978-83-01-19857-2

    Cena 199,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 19365-1

    Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

    Dietetyka kliniczna

    Autor: Width M., Reinhard T., (red. pol.) Chojnacki J., K Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 370 Format: 12,5 x 18,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-918-7

    Cena 82,00 zł Cena podstawowa 90,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku