• Banner

  • NFZ

Wszystkie bestsellery
Żywienie w zdrowiu publicznym Zdrowie publiczne
  • Żywienie w zdrowiu publicznym Zdrowie publiczne

Żywienie w zdrowiu publicznym Zdrowie publiczne

13461-1
  • Autor: (red.) Januszewicz Paweł, Socha Piotr, Mazur Artur
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2009
  • Ilość stron: 178
  • Format: 16,0 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7338-462-0
  • 23,10 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Prawidłowe żywienie oraz prawidłowe nawyki żywieniowe są jednymi z najistotniejszych czynników mających wpływ na dobry stan zdrowia w każdym okresie życia, a zwłaszcza w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju organizmu. Właściwe zachowania żywieniowe w okresie ciąży, laktacji, wczesnego dzieciństwa, a także u młodzieży szkolnej i akademickiej.

    Niniejsza publikacja opisuje rolę żywienia w szeroko pojętym zdrowiu publicznym, pomagając zrozumieć najważniejsze przyczyny niekoniecznie prawidłowych zachowań żywieniowych, oraz podsuwa Czytelnikowi praktyczne rozwiązania dla ich przezwyciężenia.

    Niniejsza ksiażka stanowi pierwszą część książek tego wydawnictwa o zdrowiu publicznym.



    Spis treści:

    Wstęp

    1. Żywienie i zdrowie publiczne
    2. Fizjologiczne podstawy trawienia i wchłaniania jelitowego
    3. Programowanie żywieniowe
    4. Zwyczaje żywieniowe kobiet ciężarnych
    5. Farmakoterapia a karmienie piersią
    6. Realizacja zaleceń dotyczących żywienia niemowląt a zwyczaje żywieniowe
    7. Zwyczaje żywieniowe dzieci w okresie wczesnego dzieciństwa (2 i 3 rok życia)
    8. Nawyki żywieniowe dzieci w wieku przedszkolnym
    9. Nawyki żywieniowe dzieci w wieku szkolnym
    10. Zwyczaje żywieniowe młodzieży w wieku szkolnym
    11. Zwyczajowe żywienie młodzieży akademickiej
    12. Rola mediów w żywieniu

    Skorowidz

    Szczegóły produktu
    13461-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 11040-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski (dawniej Akademia R

    Mikrobiologia w towaroznawstwie żywności

    Autor: (red.) Łaniewska-Trokenheim Łucja Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 100 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7299-526-1

    Cena 15,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 21425-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dieta w cukrzycy

    Autor: Angelina Ziembińska Wydanie: 1 Rok wyd: 2025 Ilość stron: 254 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-23940-4

    Cena 66,60 zł Cena podstawowa 74,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku