• Banner

  • NFZ

Indeks: 16213-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Rehabilitacja w sporcie

Autor: Donatelli Robert, (red. pol.) Gnat Rafał Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 370 Format: 21,0 x 27,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-250-8

Cena 115,00 zł Cena podstawowa 124,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Żywienie w zdrowiu publicznym Zdrowie publiczne
  • Żywienie w zdrowiu publicznym Zdrowie publiczne

Żywienie w zdrowiu publicznym Zdrowie publiczne

13461-1
  • Autor: (red.) Januszewicz Paweł, Socha Piotr, Mazur Artur
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2009
  • Ilość stron: 178
  • Format: 16,0 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7338-462-0
  • 23,10 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Prawidłowe żywienie oraz prawidłowe nawyki żywieniowe są jednymi z najistotniejszych czynników mających wpływ na dobry stan zdrowia w każdym okresie życia, a zwłaszcza w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju organizmu. Właściwe zachowania żywieniowe w okresie ciąży, laktacji, wczesnego dzieciństwa, a także u młodzieży szkolnej i akademickiej.

    Niniejsza publikacja opisuje rolę żywienia w szeroko pojętym zdrowiu publicznym, pomagając zrozumieć najważniejsze przyczyny niekoniecznie prawidłowych zachowań żywieniowych, oraz podsuwa Czytelnikowi praktyczne rozwiązania dla ich przezwyciężenia.

    Niniejsza ksiażka stanowi pierwszą część książek tego wydawnictwa o zdrowiu publicznym.



    Spis treści:

    Wstęp

    1. Żywienie i zdrowie publiczne
    2. Fizjologiczne podstawy trawienia i wchłaniania jelitowego
    3. Programowanie żywieniowe
    4. Zwyczaje żywieniowe kobiet ciężarnych
    5. Farmakoterapia a karmienie piersią
    6. Realizacja zaleceń dotyczących żywienia niemowląt a zwyczaje żywieniowe
    7. Zwyczaje żywieniowe dzieci w okresie wczesnego dzieciństwa (2 i 3 rok życia)
    8. Nawyki żywieniowe dzieci w wieku przedszkolnym
    9. Nawyki żywieniowe dzieci w wieku szkolnym
    10. Zwyczaje żywieniowe młodzieży w wieku szkolnym
    11. Zwyczajowe żywienie młodzieży akademickiej
    12. Rola mediów w żywieniu

    Skorowidz

    Szczegóły produktu
    13461-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 21425-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dieta w cukrzycy

    Autor: Angelina Ziembińska Wydanie: 1 Rok wyd: 2025 Ilość stron: 254 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-23940-4

    Cena 74,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 15376-1

    Wydawnictwo: Publicat (dawniej Podsiedlik-Raniowski)

    Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta

    Autor: Bosacka Katarzyna, Kozłowska-Wojciechowska Małgorz Rok wyd: 2011 Ilość stron: 248 Format: 13,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-245-1852-4

    Cena 30,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 20898-1

    Wydawnictwo: Publicat

    Suplementy od A do Z

    Autor: Łyszczek MagdalenaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 302Format: 14,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-271-2626-9

    Cena 42,90 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 8380-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Fizjologia żywienia

    Autor: (red.) Krauss Hanna Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 410 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5852-9

    Cena 122,32 zł Cena podstawowa 139,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 10352-1

    Wydawnictwo: Druk Tur

    Żywienie zbiorowe

    Autor: Dominik Piotr Wydanie: 1 Rok wyd: 2006 Ilość stron: 126 Format: 16,8 x 23,8 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-60197-03-2

    Cena 39,90 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku