• anty

Indeks: 16221-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badanie w lampie szczelinowej

Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 17259-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Fizjoterapia

Autor: Preis R., Ebelt-Paprotny G., (red. pol.) Saulicz E Wydanie: 2 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 1350 Format: 12,0 x 18,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-309-3

Cena 99,00 zł Cena podstawowa 109,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Toksykologia żywności bez tajemnic
  • Toksykologia żywności bez tajemnic

Toksykologia żywności bez tajemnic

3567-1
  • Autor: Ball Stefan
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 1998
  • Ilość stron: 144
  • Format: 14,5 x 20,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 83-87340-55-3
  • 32,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Celem napisania niniejszej publikacji była próba wyjaśnienia podstaw komórkowego i molekularnego podłoża procesu chorobowego poprzez opis komórek, ich budowy cząstkowej i funkcji biochemicznej. Prezentowane treści nawiązują wprawdzie do tradycyjnego nauczania cytologii, ale jednocześnie uwzględniają nowe podziały i problemy, które wynikają z zastosowania nowoczesnych metod badawczych, m.in. biologii molekularnej, czy badań uItrastrukturalnych. Ideą przewodnią dla piszącego te słowa było takie ujęcie treści, aby ułatwić P.T. Czytelnikom zrozumienie mechanizmów uszkodzenia komórki oraz ich skutków morfologicznych, powstałych pod wpływem czynników chorobotwórczych.

    Spis treści:

    O czym jest ta książka?

    Wstęp

    1. Co nam naprawdę szkodzi?
    2. Pierwsze przykazanie toksykologii
    3. Świat widziany przez różowe okulary i... teoria zmowy przeciwko ludzkości?
    4. Metale ciężkie: czego naprawdę mamy się bać?
    5. Ptaki spadały do morza
    6. Śmiercionośny chleb
    7. Pestycydy w żywności nie tylko ile, ale również jakie?
    8. Azotany - umiarkowany optymizm
    9. Cała prawda o skażeniach chemicznych warzyw
    10. Żyjąc w cieniu smoka - zachowuj się rozsądnie!
    11. Sztuczne i naturalne - ale czy szkodliwe i zdrowe?
    12. Oszustwa w przemyśle spożywczym
    13. Geny z probówki na naszym talerzu - czy mamy ich się bać?
    14. Wszystko o tłuszczach
    15. Hiszpański syndrom toksycznego oleju
    16. Napromieniowana żywność nie "świeci", ale...
    17. Wyrzuć zjełczałe masło!
    18. Skąd wziąć nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3-PUFA?
    19. Czy ryby zapobiegają chorobom serca?
    20. Tłuste jedzenie zwiększa ryzyko nowotworów
    21. Olestra: anty-tłuszcz do odchudzania?
    22. Cholesterol odzyskuje reputację
    23. Używki, nałogi, nasze smakowe przyzwyczajenia i... rozsądek
    24. Kofeina skreślona z listy podejrzanych
    25. Kilka drinków i... trzy lata życia więcej?
    26. Przeciwutleniacze są dobre na wszystko
    27. Jak zmniejszyć zanieczyszczenia w żywności
    28. Toksykologiczne prawdy i nieprawdy o naszym codziennym wikcie
    29. Czy wiecie, że

    Podsumowanie

    Posłowie: Na małpim wikcie: ostatni skrawek równowagi ekologicznej człowieka z przyrodą

    Aneks I: Dawki, jednostki, definicje toksykologiczne i chemiczne

    Aneks II: Internetowa informacja o truciznach, chemii i zagrożeniach zdrowotnych

    Aneks III: Informacje prawne...

    Bonus: Najnowszy kwestionariusz długowieczności

    Bibliografia

    Słowniczek polsko-angielski ważniejszych terminów

    Szczegóły produktu
    Medyk
    3567-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 7344-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Medycyna katastrof chemicznych

    Autor: Kowalczyk Marek, Rump Sławomir, Kołaciński Zbignie Wydanie: 1 Rok wyd: 2004 Ilość stron: 250 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-2760-8 Seria: Medycyna ratunkowa i medycyna katastrof

    Cena 55,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku