• Banner

  • NFZ

Indeks: 16213-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Rehabilitacja w sporcie

Autor: Donatelli Robert, (red. pol.) Gnat Rafał Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 370 Format: 21,0 x 27,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-250-8

Cena 115,00 zł Cena podstawowa 124,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Ewolucja na talerzu czyli wczoraj, dziś i jutro żywienia człowieka
  • Ewolucja na talerzu czyli wczoraj, dziś i jutro żywienia człowieka

Ewolucja na talerzu czyli wczoraj, dziś i jutro żywienia człowieka

1607-1
  • Autor: (red.) Gawęcki Jan
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2015
  • Ilość stron: 146
  • Format: 17,0 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7160-782-0
  • 31,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Jubileusz dwudziestolecia Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności jest dobrą okazją, by rozmaitym aspektom żywienia człowieka przyjrzeć się z perspektywy upływającego czasu, stąd uproszczony tytuł tej publikacji "Ewolucja na talerzu" oraz szczególny dobór autorów z kraju i zagranicy.

    Książka składa się z dwóch integralnych części. Pierwsza z nich traktuje o historii , dniu dzisiejszym i przyszłości odżywiania się mieszkańców naszego globu, z położeniem akcentu na związki z aktywnością fizyczną, środowiskiem naturalnym i promocją zdrowia.  Ukazuje też ewolucję sztuki kulinarnej i perspektywy rozwoju gastronomii oraz współczesne problemy związane z żywnością prozdrowotną i suplementacją diety.

    Druga część książki poświęcona jest nauce o żywieniu człowieka, jej podwalinom, współczesnym osiągnięciom i zadaniom na przyszłość. Mowa w niej również o zmianach w podejściu do norm żywieniowych i tabel wartości odżywczych jako podstawowych instrumentów racjonalizacji żywienia oraz metodologii oceny sposobu żywienia i jego adekwatności do potrzeb organizmu.

    Jubileuszowy charakter publikacji podkreśla krótka ilustrowana historia Olimpiady.

     

    Spis treści:

     

    1. Od paleolitu do syntetycznego hamburgera: ewolucyjna historia zwyczajów żywieniowych człowieka
    2. Ekologiczne aspekty żywienia człowieka
    3. Ewolucja sztuki kulinarnej i technologii potraw
    4. Teraźniejszość i przyszłość żywności prozdrowotnej
    5. Suplementy diety - szczególny rodzaj żywności
    6. Wczoraj, dziś i jutro nauki o żywieniu człowieka
    7. Tabele składu produktów spożywczych i normy żywieniowe jako narzędzia w racjonalizacji żywienia
    8. Rozwój metod oceny sposobu żywienia
    9. 20 lat Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności

    Galeria wspomnień

    Szczegóły produktu
    1607-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 8381-1

    Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

    Biały głód

    Autor: Kaczmarczyk Piotr Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 144 Format: 14,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65625-56-4

    Cena 32,04 zł Cena podstawowa 36,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 11040-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski (dawniej Akademia R

    Mikrobiologia w towaroznawstwie żywności

    Autor: (red.) Łaniewska-Trokenheim Łucja Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 100 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7299-526-1

    Cena 15,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku