• Banner

  • NFZ

Indeks: 13933-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

ABC elektrokardiografii klinicznej

Autor: (red.) Morris F., Brady W. J., Camm J., (red. pol. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 102 Format: 21,0 x 29,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-80-6

Cena 89,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5369-1

Wydawnictwo: Via Medica

Ciśnienie tętnicze a udar mózgu

Autor: Chalmers J., Macmahon S., Anderson C., Neal B., Ro Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 80 Format: 14,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8372581509 Seria: Poradnik Klinicysty

Cena 15,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 19483-1

Wydawnictwo: Alfa-medica press

EKG jasno i zrozumiale

Autor: Houghton Andrew R., Gray David Wydanie: 4 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 312 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7522-125-1

Cena 44,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Postępowanie żywieniowe w chorobach układu krążenia
  • Postępowanie żywieniowe w chorobach układu krążenia

Postępowanie żywieniowe w chorobach układu krążenia

0967-1
  • Autor: (red.) Szczygieł A., Ukleja A., Boniecka I.
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2012
  • Ilość stron: 162
  • Format: 14,5 x 21,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7637-119-1
  • 34,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    W niniejszej publikacji przedstawiono najważniejsze zagadnienia dotyczące postępowania dietetycznego z pacjentem kardiologicznym, począwszy od oceny stanu odżywienia i sposobu żywienia oraz zapotrzebowania na składniki odżywcze pacjenta hospitalizowanego. Szczególna uwaga została zwrócona na postępowanie dietetyczne w chorobach układu krążenia oraz praktyczne wykorzystanie kardioprotekcyjnych zaleceń żywieniowych. W pracy poruszono aktualne zagadnienia dotyczące roli składników bioaktywnych w profilaktyce i wspomaganiu leczenia chorób sercowo-naczyniowych. Podkreślono znaczenie dietetyka w zespole terapeutycznym wskazując, że tylko współpraca lekarza, dietetyka, pielęgniarki, psychologa i rehabilitanta, może przynieść wymierne efekty terapii.

    Publikacja przeznaczona jest dla lekarzy i dietetyków, studentów medycyny i kierunków medycznych oraz wszystkich chcących poznać relację między czynnikami żywieniowymi a chorobami układu sercowo-naczyniowego. Stanowi znakomite kompendium wiedzy i praktycznych wskazówek przydatnych w pracy z pacjentem.

     

    Spis treści:

     

    1. Zaburzenia odżywiania a choroby układu krążenia
    2. Ocena sposobu żywienia jako element stanu odżywiania
    3. Zapotrzebowanie na energię i makroskładniki odżywcze
    4. Zalecenia żywieniowe w zapobieganiu chorobom układu krążenia. Jakich porad udzielać pacjentom?
    5. Postępowanie dietetyczne w nadciśnieniu tętniczym
    6. Składniki bioaktywne diety i ich rola w żywieniu osób z chorobami układu krążenia
    7. Rola wybranych witamin i składników mineralnych w profilaktyce chorób układ krążenia
    8. Błonnik pokarmowy i jego rola w chorobach układu krążenia
    Szczegóły produktu
    0967-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Śledź nas na Facebooku