• anty

Indeks: 1519-1

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Ortopedia i reumatologia

Autor: Elias-Jones, Perry, (red. pol.) Gaździk T. Wydanie: 3 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 250 Format: 18,0 x 25,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65373-00-7 Seria: Crash Course

Cena 52,51 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8330-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Praktyczna okulistyka dziecięca

Autor: Gotz-Więckowska Anna, Pawlak MartaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 202Format: 23,5 x 32,0 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-61257-55-4

Cena 215,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20273-1

Wydawnictwo: Media-Press

Pediatria w praktyce lekarza POZ

Autor: Dobrzańska Anna, Obrycki Łukasz, Socha PiotrWydanie: 1 - poprawioneRok wyd: 2023Ilość stron: 708Format: 16,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-89809-47-6

Cena 199,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności
  • Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

3790-1
  • Autor: Szłyk E., Cichosz M., Fiipiak-Szok A., Jastrzębska
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2013
  • Ilość stron: 182
  • Format: 16,0 x 23,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-231-2940-0
  • 24,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności. Zawiera informacje dotyczące analizy różnych produktów żywnościowych i surowców stosowanych w produkcji środków spożywczych. Poznanie podstawowych metod analizy oraz ich zastosowanie w późniejszej pracy zawodowej jest niezbędną umiejętnością absolwenta kierunku chemicznego o specjalności żywność lub technologia żywności. Cenne informacje znajdą tu także pracownicy laboratoriów przemysłu spożywczego lub placówek zajmujących się kontrolą jakości żywności.

    Spis treści:

    I. ANALIZA CHEMICZNA

    1. Przepisy BHP
    2. Wymagane w opracowaniach parametry analizy statystycznej
    3. Przygotowanie i mianowanie roztworów
    4. Ćwiczenie nr 1 Oznaczanie suchej masy w produktach żywnościowych
    5. Ćwiczenie nr 2 Oznaczanie wapnia w produktach mlecznych metodą objętościową
    6. Ćwiczenie nr 3 Oznaczanie wybranych składników produktów mlecznych
    7. Ćwiczenie nr 4 Oznaczanie Ca2+ w wodach mineralnych
    8. Ćwiczenie nr 5 Oznaczanie Mg2+ w wodach mineralnych
    9. Ćwiczenie nr 6 Oznaczanie witaminy E w żywności
    10. Ćwiczenie nr 7 Oznaczanie witaminy C w żywności
    11. Ćwiczenie nr 8 Wykorzystanie metod elektrochemicznych w analizie żywności
    12. Ćwiczenie nr 9 Oznaczanie barwników w żywności
    13. Ćwiczenie nr 10 Analiza produktów zbożowych
    14. Ćwiczenie nr 11 Analiza przetworów owocowo-warzywnych
    15. Ćwiczenie nr 12 Oznaczanie szczawianów rozpuszczalnych w wybranych grupach żywności
    16. Ćwiczenie nr 13 Oznaczanie tiocyjanianów w warzywach
    17. Ćwiczenie nr 14 Oznaczanie całkowitej zawartości związków fenolowych (tpc) w przyprawach i ziołach
    18. Ćwiczenie nr 15 Oznaczanie ß-karotenu w marchwi
    19. Ćwiczenie nr 16 Oznaczanie pektyn w surowcach i przetworach owocowo-warzywnych
    20. Literatura

     

    II. ELEMENTY ANALIZY MIKROBIOLOGICZNEJ ŻYWNOŚCI

    1. Zasady pracy w laboratorium mikrobiologicznym
    2. Podstawowe informacje
    3. Ćwiczenie nr 1 Oznaczanie bakterii termofilnych tworzących przetrwalniki w produktach o wysokiej czystości
    4. Ćwiczenie nr 2 Oznaczanie liczby drożdży i pleśni w ziarnach zbóż, mące pszennej, żytniej oraz w chlebie żytnim i pszennym
    5. Ćwiczenie nr 3 Oznaczanie obecności i miana pałeczek Escherichia coli w mleku pasteryzowanym, śmietanie, jogurcie i lodach
    6. Ćwiczenie nr 4 Oznaczanie liczby bakterii Bacillus cereus w produktach dla dzieci i sproszkowanych produktach mlecznych
    Szczegóły produktu
    3790-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 5181-1

    Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

    Edukacja żywieniowa

    Autor: Isobel R.Contento Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 960 Format: 20,5 x 28,5 cm Oprawa: miêkka ISBN: 978-83-01-19857-2

    Cena 199,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 8381-1

    Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

    Biały głód

    Autor: Kaczmarczyk Piotr Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 144 Format: 14,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65625-56-4

    Cena 32,04 zł Cena podstawowa 36,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 6225-3

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka

    Autor: Hasik Jan, Hryniewiecki Lech, Grzymisławski Marian Wydanie: 3 Rok wyd: 1999 Ilość stron: 288 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-2309-2

    Cena 29,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku