• anty

Indeks: 17259-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Fizjoterapia

Autor: Preis R., Ebelt-Paprotny G., (red. pol.) Saulicz E Wydanie: 2 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 1350 Format: 12,0 x 18,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-309-3

Cena 99,00 zł Cena podstawowa 109,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 6007-3

Wydawnictwo: PZWL

Kompendium immunologii

Autor: Baenkler Haans-Wolf Wydanie: 1 Rok wyd: 1996 Ilość stron: 406 Format: 12,5 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-1980-X Seria: Kompendia współczesnej medycyny

Cena 25,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych
  • Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych

Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych

12252-1
  • Autor: (red.) Jarosz Mirosław, Bułhak-Jachymczyk Barbara
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2008
  • Ilość stron: 464
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-3421-9
  • 129,00 zł
    113,52 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 129,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Książka jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata.

    Książka składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym oraz wodzie i elektrolitom. W części drugiej autorzy odnoszą się do następujących zagadnień: zastosowanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność genetycznie zmodyfikowana.

     

    Spis treści:

     

    1. Wprowadzenie
    2. Energia
    3. Białko
    4. Tłuszcze
    5. Cholesterol
    6. Węglowodany
    7. Włókno pokarmowe (błonnik pokarmowy)
    8. Witaminy
    9. Składniki mineralne
    10. Woda i elektrolity
    11. Zastosowanie norm żywienia w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym
    12. Zastosowanie norm żywienia w planowaniu spożycia żywności
    13. Rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze i otyłości oraz przewlekłym chorobom niezakaźnym
    14. Zastosowanie norm na energię w ocenach rozmiarów niedożywienia na świecie, dokonywanych przez Organizację ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO)
    15. Normy żywienia jako podstawa zaleceń odnoszących się do znakowania oraz wzbogacania żywności
    16. Rola suplementów diety w realizacji norm żywienia
    17. Nowa żywność jako źródło składników o działaniu fizjologicznym
    18. Żywność genetycznie zmodyfikowana - potencjalne źródło składników odżywczych w diecie

    Normy żywienia dla ludności Polski - tabele zbiorcze

    Skorowidz

    Szczegóły produktu
    PZWL
    12252-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 1608-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

    Zmysły a jakość żywności i żywienia

    Autor: (red.) Gawęcki Jan, Baryłko-Pikielna Nina Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 192 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-773-8

    Cena 39,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 5213-3

    Wydawnictwo: PZWL

    Jem zdrowo

    Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 277 Format: 20,5 x 14,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4148-4

    Cena 23,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku