• Banner

  • NFZ

Indeks: 1839-1

Wydawnictwo: PZWL

Farmacja praktyczna

Autor: (red.) Renata Jachowicz Wydanie: 2 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 728 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5026-4

Cena 165,60 zł Cena podstawowa 184,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 17241-1

Wydawnictwo: Czelej

Urazy oka

Autor: Kuhn Ferenc, (red. pol.) Zagórski Zbigniew Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 242 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7563-116-6

Cena 97,90 zł Cena podstawowa 110,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Dieta w cukrzycy

21425-1
  • Autor: Angelina Ziembińska

  • Wydanie: 1

  • Rok wyd: 2025

  • Ilość stron: 254

  • Format: 15,0 x 21,0 cm

  • Oprawa: miękka

  • ISBN: 978-83-01-23940-4

74,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Cukrzyca, coraz częściej określana epidemią XXI wieku, dotyczy już przeszło 3 mln Polaków, a liczba chorych, w tym dzieci i młodzieży, nieustannie rośnie. Choroba charakteryzuje się podwyższonym poziomem glukozy we krwi, który może wynikać z różnych przyczyn: np. niedoboru insuliny w cukrzycy typu 1 czy oporności komórek na insulinę w cukrzycy typu 2. Podstawowym elementem terapii, obok farmakoterapii, jest odpowiedni sposób odżywiania. Brak leczenia prowadzi do wielu powikłań, a także skrócenia długości życia. „Dieta w cukrzycy” to poradnik dla pacjentów z cukrzycą typu 1 i 2, który kompleksowo wyjaśnia mechanizmy choroby, prowadzi czytelnika przez najważniejsze zagadnienia z nią związane oraz daje wsparcie i narzędzia pozwalające zdrowo żyć. Napisany został przez Angelinę Ziembińską, wieloletnią diabetyczkę, edukatorkę diabetologiczną i autorkę bloga (dietolog.pl), przy wsparciu merytorycznym dr hab. n. med. Anny Jeznach-Steinhagen, cenionej diabetolożki i propagatorki wiedzy o cukrzycy, związanej z Zakładem Dietetyki Klinicznej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Książka dedykowana jest osobom chorującym na cukrzycę typu 1 i 2, ich bliskim oraz edukatorom diabetologicznym.

Spis treści:

  1. Cukrzyca w teorii
  2. Podstawy odżywiania
  3. Rola i zasady żywienia w cukrzycy
  4. Zakupy spożywcze
  5. Techniki kulinarne
  6. Jedzenie poza domem
  7. Praktyczne porady i dobre praktyki

Tabele indeksu glikemicznego produktów

Szczegóły produktu
PZWL
21425-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 21567-1

Wydawnictwo: Buchmann

Glukozowa równowaga

Autor: Ismael Galancho Wydanie: 1 Rok wyd: 2025 Ilość stron: 320 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-8387-693-1

Cena 49,99 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 19538-1

Wydawnictwo: Feeria

Insulinooporność Szybkie dania

Autor: Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika Wydanie: 2 Rok wyd: 2024 Ilość stron: 312 Format: 16,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-8225-194-4

Cena 54,90 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku