• Banner

  • NFZ

Wszystkie bestsellery
Niedożywienie związane z chorobą cz. 1 Występowanie. Rozpoznanie
  • Niedożywienie związane z chorobą cz. 1 Występowanie. Rozpoznanie

Niedożywienie związane z chorobą cz. 1 Występowanie. Rozpoznanie

16884-1
  • Autor: (red.) Szczygieł Bruno
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2011
  • Ilość stron: 152
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4333-4
  • 59,00 zł
    51,92 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 59,00 zł
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    W książce omówiono podstawowe problemy dotyczące niedożywienia związanego z chorobą. Zebrano i omówiono wszystkie dostępne metody oceny odżywienia niezależnie od sytuacji klinicznej. W całej książce dobrze wyważono proporcje między informacjami ściśle naukowymi a praktycznymi wskazówkami postępowania w konkretnych sytuacjach klinicznych. Część informacji podana została w formie przejrzystych tabel, które mogą być łatwo wykorzystane w praktyce klinicznej. Książka adresowana jest: do lekarzy wszystkich specjalności zabiegowych, pediatrów i internistów, do średniego personelu medycznego oraz dietetyków. Będzie cennym źródłem wiedzy dla studentów medycyny, pielęgniarstwa i dietetyki.

    Spis treści:

    Przedmowa

    1. Niedożywienie
    2. Zapotrzebowanie na podstawowe składniki odżywcze
    3. Rozpoznanie niedożywienia
    4. Pogłębiona ocena stanu odżywienia. Badania antropometryczne
    5. Pogłębiona ocena stanu odżywienia. Badania biochemiczne
    6. Badania składu ciała za pomocą bioimpedancji elektrycznej
    7. Metody oceny stanu odżywienia i zapotrzebowania na składniki odżywcze u chorych z otyłością
    8. Ocena stanu odżywienia u dzieci
    9. Ocena stanu odżywienia u osób w wieku podeszłym
    10. Metody oceny sposobu żywienia

    Skorowidz

    Szczegóły produktu
    PZWL
    16884-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 1100-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

    Woda w żywieniu i jej źródła

    Autor: (red.) Brzozowska Anna, Gawęcki Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 148 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-774-5

    Cena 37,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 0798-3

    Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

    Superdieta RX

    Autor: Steven G. Pratt, Kathy Matthews Rok wyd: 2004 Ilość stron: 236 Format: 16,0 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7337-873-1

    Cena 19,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 3790-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu Wydawnict

    Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

    Autor: Szłyk E., Cichosz M., Fiipiak-Szok A., Jastrzębska Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 182 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-231-2940-0

    Cena 24,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 21316-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Nutripsychiatria

    Autor: Ireneusz Chmiel, Dorota Łojko Wydanie: 1 Rok wyd: 2024 Ilość stron: 492 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-23642-7

    Cena 174,60 zł Cena podstawowa 194,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku