- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- Sprzęt medyczny
- Alkomaty i akcesoria
- Artykuły przeciwodleżynowe
- Baterie i osprzęt elektryczny
- Ciśnieniomierze
- Druki medyczne
- EKG
- Glukometry i akcesoria dla diabetyków
- Higiena medyczna i dezynfekcja
- Higiena jamy ustnej
- Inhalatory
- Materiały szewne
- Materiały opatrunkowe
- Młotki neurologiczne
- Narzędzia medyczne
- Oświetlenie medyczne
- Pielęgnacja chorego
- Pielęgnacja dziecka
- Pierwsza pomoc
- Pikflometry i spejsery
- Prześcieradła na leżanki lekarskie
- Pulsoksymetry i Pulsometry
- Rurki tracheostomijne i akcesoria
- Sprzęt ginekologiczny
- Sprzęt jednorazowego użytku
- Sprzęt laryngologiczny
- Sprzęt okulistyczny
- Sprzęt rehabilitacyjno-ortopedyczny
- Stetoskopy
- Terapia tlenowa
- Termometry
- Wyposażenie gabinetu
- Wagi i wzrostomierze
- Pozostały sprzęt medyczny
- USG
- Odzież, obuwie, akcesoria
- Książki medyczne
- Alergologia
- Anatomia
- Anestezjologia i intensywna terapia
- Angiologia
- Antropologia
- Biochemia
- Biologia ogólna
- Botanika
- Chemia
- Chirurgia
- Choroby zakaźne i pasożytnicze
- Czasopisma
- Dermatologia i wenerologia
- Diabetologia
- Diagnostyka laboratoryjna
- Diagnostyka obrazowa
- Dietetyka i żywienie
- Ekologia
- Encyklopedie, leksykony i słowniki
- Endokrynologia
- Epidemiologia
- Farmacja
- Farmakologia
- Fizjologia i patofizjologia
- Fizyka i biofizyka
- Gastroenterologia i hepatologia
- Genetyka i biologia molekularna
- Geriatria
- Gimnastyka, sport i medycyna sportowa
- Ginekologia i położnictwo
- Hematologia
- Higiena
- Histologia, embriologia i cytologia
- Historia medycyny
- Homeopatia
- Immunologia
- Języki obce
- Kardiologia
- Lekarski Egzamin Państwowy (LEP)
- Lekarsko-Dentystyczny Egzamin Państwowy (LDEP)
- Logopedia
- Matematyka i informatyka
- Medycyna pracy
- Medycyna ratunkowa
- Medycyna rodzinna
- Medycyna wewnętrzna
- Mikrobiologia
- Multimedia
- Nefrologia
- Neurologia i neurochirurgia
- Niepełnosprawność intelektualna i fizyczna
- Okulistyka
- Onkologia i medycyna paliatywna
- Organizacja, marketing i zarządzanie w opiece zdrowotnej
- Ortopedia i traumatologia
- Otorynolaryngologia
- Patologia i patomorfologia
- Pediatria
- Pielęgniarstwo
- Pomoce dydaktyczne
- Poradniki
- O chorobach alergicznych
- O ciąży i porodzie
- O cukrzycy
- O nastolatkach
- O odżywianiu i dietach
- O problemach endokrynologicznych
- O problemach kobiet
- O problemach ludzi starszych
- O problemach mężczyzn
- O problemach neurologicznych
- O problemach nowotworowych
- O problemach narządu wzroku
- O problemach serca i naczyń krwionośnych
- O problemach układu kostnego
- O problemach układu moczowego
- O problemach układu oddechowego
- O problemach układu pokarmowego
- O zdrowiu, opiece i wychowaniu dziecka
- O zdrowiu psychicznym
- Z medycyny niekonwencjonalnej i naturalnej
- Z pierwszej pomocy
- Pozostałe poradniki
- Prawo i etyka w medycynie
- Psychiatria
- Psychologia
- Pulmonologia
- Rehabilitacja
- Reumatologia
- Seksuologia
- Socjologia
- Statystyka medyczna
- Stomatologia
- Chirurgia stomatologiczna i szczękowo-twarzowa
- Farmakologia stomatologiczna
- Materiałoznawstwo
- Ortopedia szczękowa Ortodoncja
- Parodontologia
- Pedodoncja
- Profilaktyka stomatologiczna
- Protetyka i implantologia
- Radiologia stomatologiczna
- Stomatologia estetyczna
- Stomatologia zachowawcza z endodoncją
- Technika dentystyczna
- Stomatologia inne
- Testy i repetytoria na wyższe uczelnie
- Toksykologia
- Uroda i kosmetologia
- Urologia
- Uzależnienia
- Zaburzenia odżywiania
- Zdrowie publiczne i promocja zdrowia
- Pozostałe książki
- Weterynaria i rolnictwo
- Antykwariat
- Artykuły biurowe
Tabele składu i wartości odżywczej żywności
- Autor: Kunachowicz Hanna, Przygoda Beata
- Wydanie: 4
- Rok wyd: 2020
- Ilość stron: 1182
- Format: 21,0 x 25,0 cm
- Oprawa: twarda
- ISBN: 978-83-200-6258-8
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywienia.
Tabele składu i wartości odżywczej żywności pozwalają ocenić sposób żywienia, czyli wartość odżywczą diety. Dzięki nim można również porównywać wartość energetyczną i odżywczą diety z zalecanym dziennym spożyciem zamieszczonym w normach żywienia.
Spis treści:
- Wstęp
- Introduction
- Tabele składu i wartości odżywczej produktów spożywczych
- Tabele składu i wartości odżywczej potraw
- Zawartość składników mineralnych w naturalnych wodach mineralnych, wodach źródlanych oraz wodach leczniczych.
- Piśmiennictwo
- Skorowidz polsko-angielski
- Skorowidz angielsko-polski
Indeks: 14693-1
Wydawnictwo: Uniwersytet Rzeszowski
Ocena żywności i żywienia
Autor: (red.) Zin Marek Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 344 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7338-490-3
Indeks: 17212-1
Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner
Podstawy żywienia i dietoterapia
Autor: Peckenpaugh N., (red. pol.) Gajewska Danuta Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 694 Format: 19,0 x 26,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-361-1
Indeks: 20562-1
Wydawnictwo: Medical Tribune Polska
Żywienie w praktyce klinicznej Monografia
Wydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 60Format: 20,5 x 28,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-66946-37-8
Indeks: 4982-1
Wydawnictwo: Edra Urban & Partner
Żywienie dzieci Podstawy teoretyczne i praktyczne wskazówki
Autor: Gabi Eugster Wydanie: 2 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 128 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65625-95-3
Indeks: 0846-1
Wydawnictwo: Medyk
Zalecenia dietetyczne dla pacjenta z podwyższonym stężeniem triglicerydów. Poradnik żywieniowy
Autor: Cichocka AleksandraWydanie: 1Rok wyd: 2018Ilość stron: 96Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 9788364045660
Indeks: 4077-1
Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe
Chemia zywności t.2 Biologiczne właściwości składników żywności
Autor: Zdzis³aw E. Sikorski, Hanna Staroszczyk Wydanie: 2 Rok wyd: 2017 Ilość stron: 344 Format: 16.5x23.5cm Oprawa: miêkka ISBN: 978-83-01-19626-4
Indeks: 13230-1
Wydawnictwo: Uniwersytet Medyczny w Poznaniu (dawniej Akademia
Ocena wartości odżywczej żywności, żywienia i stanu odżywienia
Autor: (red.) Przysławski Juliusz Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 220 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7597-016-6
Indeks: 19072-1
Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner
Dietetyka i żywienie kliniczne
Autor: Payne Anne, Barker Helen, (red. pol.) Chojnacki Ja Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 324 Format: 20,5 x 29,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-957-6
Indeks: 5181-1
Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe
Edukacja żywieniowa
Autor: Isobel R.Contento Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 960 Format: 20,5 x 28,5 cm Oprawa: miêkka ISBN: 978-83-01-19857-2
Indeks: 3567-1
Wydawnictwo: Medyk
Toksykologia żywności bez tajemnic
Autor: Ball Stefan Wydanie: 1 Rok wyd: 1998 Ilość stron: 144 Format: 14,5 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-87340-55-3
Indeks: 20922-1
Wydawnictwo: PZWL
Interakcje leków z żywnością
Autor: Obrzut MagdalenaWydanie: 1Rok wyd: 2023Ilość stron: 240Format: 15,0 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-23071-5
Indeks: 5675-1
Wydawnictwo: WYDAWNICTWO SBM Sp. z o.o.
Dieta Niski indeks glikemiczny
Autor: Daria Pociecha Wydanie: 1 - dodruk Rok wyd: 2022 Ilość stron: 192 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-8222-428-3
Indeks: 20898-1
Wydawnictwo: Publicat
Suplementy od A do Z
Autor: Łyszczek MagdalenaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 302Format: 14,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-271-2626-9
Indeks: 19235-1
Wydawnictwo: PZWL
Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka
Autor: Langley-Evans Simon, (red. pol.) Jarosz Mirosław Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 280 Format: 20,5 x 28,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4151-4
Indeks: 6798-1
Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe
Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu t. 1
Autor: (red.) Gawęcki JanWydanie: 4Rok wyd: 2023Ilość stron: 716Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22116-4
Indeks: 1463-1
Wydawnictwo: Medical Education (dawniej eMKa Media Group)
Dieta wspomagająca leczenie łuszczycy
Autor: Cichocka Aleksandra Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 20 Format: 15,5 x 15,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65191-01-4