• anty

Wszystkie bestsellery
Podstawy nauki o żywieniu człowieka Przewodnik do ćwiczeń
  • Podstawy nauki o żywieniu człowieka Przewodnik do ćwiczeń

Podstawy nauki o żywieniu człowieka Przewodnik do ćwiczeń

6362-1
  • Autor: Roszkowski Wojciech
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2005
  • Ilość stron: 258
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 83-7244-676-8
  • 35,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Skrypt przeznaczony jest przede wszystkim dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW. Może również stanowić pomoc dla studentów i prowadzących zajęcia dydaktyczne w innych ośrodkach kształcących specjalistów z dziedziny żywienia i żywności.  Każde ćwiczenie składa się z wprowadzenia teoretycznego oraz części wykonawczej wraz z opisem ćwiczenia. Większość ćwiczeń zawiera kilka elementów wykonawczych, które można dobierać w zależności od czasu przeznaczonego na zajęcia (najczęściej 3 godziny) i tempa pracy studentów. Na końcu każdego ćwiczenia podano wykaz ważniejszych pozycji piśmiennictwa dotyczący danej tematyki. Zaproponowane ćwiczenia mają charakter obliczeniowy, laboratoryjny i seminaryjny, a niektóre wymagają zastosowania komputera z odpowiednim programem. Zakres tematyczny skryptu obejmuje większość zagadnień przewidzianych programem studiów na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, a tematy poruszane na ćwiczeniach mają stanowić uzupełnienie lub rozszerzenie materiału wykładowego.



    Spis treści:
    1. Wybrane zagadnienia fizjologii żywienia
    2. Ocena wartości odżywczej produktów spożywczych
    3. Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia
    Szczegóły produktu
    SGGW
    6362-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 14682-1

    Wydawnictwo: SGGW

    Dietoterapia t. 1

    Autor: Bawa, Gajewska, Kozłowska, Lange Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 228 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7583-088-0

    Cena 39,50 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 15376-1

    Wydawnictwo: Publicat (dawniej Podsiedlik-Raniowski)

    Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta

    Autor: Bosacka Katarzyna, Kozłowska-Wojciechowska Małgorz Rok wyd: 2011 Ilość stron: 248 Format: 13,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-245-1852-4

    Cena 30,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 1100-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

    Woda w żywieniu i jej źródła

    Autor: (red.) Brzozowska Anna, Gawęcki Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 148 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-774-5

    Cena 37,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku