• Banner

  • NFZ

Wszystkie bestsellery
Podstawy nauki o żywieniu człowieka Przewodnik do ćwiczeń
  • Podstawy nauki o żywieniu człowieka Przewodnik do ćwiczeń

Podstawy nauki o żywieniu człowieka Przewodnik do ćwiczeń

6362-1
  • Autor: Roszkowski Wojciech
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2005
  • Ilość stron: 258
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 83-7244-676-8
  • 35,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Skrypt przeznaczony jest przede wszystkim dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW. Może również stanowić pomoc dla studentów i prowadzących zajęcia dydaktyczne w innych ośrodkach kształcących specjalistów z dziedziny żywienia i żywności.  Każde ćwiczenie składa się z wprowadzenia teoretycznego oraz części wykonawczej wraz z opisem ćwiczenia. Większość ćwiczeń zawiera kilka elementów wykonawczych, które można dobierać w zależności od czasu przeznaczonego na zajęcia (najczęściej 3 godziny) i tempa pracy studentów. Na końcu każdego ćwiczenia podano wykaz ważniejszych pozycji piśmiennictwa dotyczący danej tematyki. Zaproponowane ćwiczenia mają charakter obliczeniowy, laboratoryjny i seminaryjny, a niektóre wymagają zastosowania komputera z odpowiednim programem. Zakres tematyczny skryptu obejmuje większość zagadnień przewidzianych programem studiów na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, a tematy poruszane na ćwiczeniach mają stanowić uzupełnienie lub rozszerzenie materiału wykładowego.



    Spis treści:
    1. Wybrane zagadnienia fizjologii żywienia
    2. Ocena wartości odżywczej produktów spożywczych
    3. Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia
    Szczegóły produktu
    SGGW
    6362-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 0826-1

    Wydawnictwo: Continuo

    Domowe żywienie pozajelitowe

    Autor: (red.) Karwowska K., Kunecki M., Zmarzły A. Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 140 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62182-47-3

    Cena 54,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 8961-3

    Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

    Żywienie w sporcie

    Autor: D.Benardot, red. M. Schlegel-Zawadzka, Z. SzygułaWydanie: 1Rok wyd: 2019Ilość stron: 370Format: 21,0 x 27,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-65835-66-6

    Cena 79,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 3790-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu Wydawnict

    Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

    Autor: Szłyk E., Cichosz M., Fiipiak-Szok A., Jastrzębska Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 182 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-231-2940-0

    Cena 24,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku