• anty

Indeks: 1676-1

Wydawnictwo: Medical Education (dawniej eMKa Media Group)

Psychiatria pod krawatem

Autor: (red.) Dudek Dominika, Rymaszewska Joanna Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 340 Format: 19,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65191-17-5

Cena 99,00 zł Cena podstawowa 120,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Nutrigenomika

20370-1
  • Autor: Agata Chmurzyńska
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2022
  • Ilość stron: 252
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-01-22335-9


139,00 zł
122,32 zł
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 139,00 zł
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis


Nutrigenomika to nauka, której przedmiotem badań są interakcje pomiędzy genami i żywieniem w kontekście zdrowia człowieka. Obejmuje ona z jednej strony wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie genów, a z drugiej – sposób, w jaki różnorodność genów kształtuje reakcję organizmu na składniki pokarmowe, a tym samym wpływa na prawdopodobieństwo wystąpienia określonych cech.
Przekazujemy Państwu nowoczesny podręcznik opisujący oddziaływanie żywności na organizm człowieka na poziomie zarówno komórkowym, jak i molekularnym. Książka przedstawia, w jaki sposób genetyczne, a przez to biochemiczne i fizjologiczne, właściwości organizmu wyznaczają możliwości wykorzystania składników pokarmowych i co z tego wynika dla zdrowia człowieka. Publikację dedykujemy studentom dietetyki, już pracującym zawodowo dietetykom i wszystkim zainteresowanym interdyscyplinarnymi zagadnieniami, które dotyczą funkcjonowania ludzkiego organizmu. Kierujemy ją również do studentów kierunków medycznych i biotechnologicznych.

Spis treści:

  1. Podstawy biologii komórki
  2. Podstawy dziedziczenia cech
  3. Ekspresja i regulacja ekspresji genów
  4. Epigenetyka i programowanie płodowe
  5. Od polimorfizmu DNA do zmienności fenotypu
  6. Genetyczne uwarunkowania wyborów żywieniowych
  7. Nutrigenetyka otyłości i cukrzycy
  8. Personalizowane żywienie


Szczegóły produktu
PZWL
20370-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 11040-1

Wydawnictwo: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski (dawniej Akademia R

Mikrobiologia w towaroznawstwie żywności

Autor: (red.) Łaniewska-Trokenheim Łucja Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 100 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7299-526-1

Cena 15,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 7132-3

Wydawnictwo: PZWL

Dietetyka

Autor: (red.) Hasik Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 1992 Ilość stron: 336 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-1658-4

Cena 19,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8381-1

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Biały głód

Autor: Kaczmarczyk Piotr Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 144 Format: 14,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65625-56-4

Cena 32,04 zł Cena podstawowa 36,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku