• Banner

  • NFZ

Indeks: 16221-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badanie w lampie szczelinowej

Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 17181-1

Wydawnictwo: MedPharm

Choroby serca i układu krążenia

Autor: Galler Claudia, (red. pol.) Wojtylak P., Pluta J., Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 144 Format: 16,5 x 21,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62283-73-6 Seria: Opieka farmaceutyczna

Cena 36,00 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery

Nutrigenomika

20370-1
  • Autor: Agata Chmurzyńska
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2022
  • Ilość stron: 252
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-01-22335-9


144,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis


Nutrigenomika to nauka, której przedmiotem badań są interakcje pomiędzy genami i żywieniem w kontekście zdrowia człowieka. Obejmuje ona z jednej strony wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie genów, a z drugiej – sposób, w jaki różnorodność genów kształtuje reakcję organizmu na składniki pokarmowe, a tym samym wpływa na prawdopodobieństwo wystąpienia określonych cech.
Przekazujemy Państwu nowoczesny podręcznik opisujący oddziaływanie żywności na organizm człowieka na poziomie zarówno komórkowym, jak i molekularnym. Książka przedstawia, w jaki sposób genetyczne, a przez to biochemiczne i fizjologiczne, właściwości organizmu wyznaczają możliwości wykorzystania składników pokarmowych i co z tego wynika dla zdrowia człowieka. Publikację dedykujemy studentom dietetyki, już pracującym zawodowo dietetykom i wszystkim zainteresowanym interdyscyplinarnymi zagadnieniami, które dotyczą funkcjonowania ludzkiego organizmu. Kierujemy ją również do studentów kierunków medycznych i biotechnologicznych.

Spis treści:

  1. Podstawy biologii komórki
  2. Podstawy dziedziczenia cech
  3. Ekspresja i regulacja ekspresji genów
  4. Epigenetyka i programowanie płodowe
  5. Od polimorfizmu DNA do zmienności fenotypu
  6. Genetyczne uwarunkowania wyborów żywieniowych
  7. Nutrigenetyka otyłości i cukrzycy
  8. Personalizowane żywienie


Szczegóły produktu
PZWL
20370-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 20507-1

Wydawnictwo: Medyk

Nowe trendy w dietetyce

Autor: (red.) Krzystyniak Krzysztof, Klonowska JoannaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 142Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-959469-2-9

Cena 29,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5675-1

Wydawnictwo: WYDAWNICTWO SBM Sp. z o.o.

Dieta Niski indeks glikemiczny

Autor: Daria Pociecha Wydanie: 1 - dodruk Rok wyd: 2022 Ilość stron: 192 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-8222-428-3

Cena 39,95 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 0826-1

Wydawnictwo: Continuo

Domowe żywienie pozajelitowe

Autor: (red.) Karwowska K., Kunecki M., Zmarzły A. Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 140 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62182-47-3

Cena 54,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 10352-1

Wydawnictwo: Druk Tur

Żywienie zbiorowe

Autor: Dominik Piotr Wydanie: 1 Rok wyd: 2006 Ilość stron: 126 Format: 16,8 x 23,8 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-60197-03-2

Cena 39,90 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8527-1

Wydawnictwo: PZWL

Psychodietetyka

Autor: (red.) Anna Brytek-Matera Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 566 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5992-2

Cena 183,60 zł Cena podstawowa 204,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku