- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- Sprzęt medyczny
- Alkomaty i akcesoria
- Artykuły przeciwodleżynowe
- Baterie i osprzęt elektryczny
- Ciśnieniomierze
- Druki medyczne
- EKG
- Glukometry i akcesoria dla diabetyków
- Higiena medyczna i dezynfekcja
- Higiena jamy ustnej
- Inhalatory
- Materiały szewne
- Materiały opatrunkowe
- Młotki neurologiczne
- Narzędzia medyczne
- Oświetlenie medyczne
- Pielęgnacja chorego
- Pielęgnacja dziecka
- Pierwsza pomoc
- Pikflometry i spejsery
- Prześcieradła na leżanki lekarskie
- Pulsoksymetry i Pulsometry
- Rurki tracheostomijne i akcesoria
- Sprzęt ginekologiczny
- Sprzęt jednorazowego użytku
- Sprzęt laryngologiczny
- Sprzęt okulistyczny
- Sprzęt rehabilitacyjno-ortopedyczny
- Stetoskopy
- Terapia tlenowa
- Termometry
- Wyposażenie gabinetu
- Wagi i wzrostomierze
- Pozostały sprzęt medyczny
- USG
- Odzież, obuwie, akcesoria
- Książki medyczne
- Alergologia
- Anatomia
- Anestezjologia i intensywna terapia
- Angiologia
- Antropologia
- Biochemia
- Biologia ogólna
- Botanika
- Chemia
- Chirurgia
- Choroby zakaźne i pasożytnicze
- Czasopisma
- Dermatologia i wenerologia
- Diabetologia
- Diagnostyka laboratoryjna
- Diagnostyka obrazowa
- Dietetyka i żywienie
- Ekologia
- Encyklopedie, leksykony i słowniki
- Endokrynologia
- Epidemiologia
- Farmacja
- Farmakologia
- Fizjologia i patofizjologia
- Fizyka i biofizyka
- Gastroenterologia i hepatologia
- Genetyka i biologia molekularna
- Geriatria
- Gimnastyka, sport i medycyna sportowa
- Ginekologia i położnictwo
- Hematologia
- Higiena
- Histologia, embriologia i cytologia
- Historia medycyny
- Homeopatia
- Immunologia
- Języki obce
- Kardiologia
- Lekarski Egzamin Państwowy (LEP)
- Lekarsko-Dentystyczny Egzamin Państwowy (LDEP)
- Logopedia
- Matematyka i informatyka
- Medycyna pracy
- Medycyna ratunkowa
- Medycyna rodzinna
- Medycyna wewnętrzna
- Mikrobiologia
- Multimedia
- Nefrologia
- Neurologia i neurochirurgia
- Niepełnosprawność intelektualna i fizyczna
- Okulistyka
- Onkologia i medycyna paliatywna
- Organizacja, marketing i zarządzanie w opiece zdrowotnej
- Ortopedia i traumatologia
- Otorynolaryngologia
- Patologia i patomorfologia
- Pediatria
- Pielęgniarstwo
- Pomoce dydaktyczne
- Poradniki
- O chorobach alergicznych
- O ciąży i porodzie
- O cukrzycy
- O nastolatkach
- O odżywianiu i dietach
- O problemach endokrynologicznych
- O problemach kobiet
- O problemach ludzi starszych
- O problemach mężczyzn
- O problemach neurologicznych
- O problemach nowotworowych
- O problemach narządu wzroku
- O problemach serca i naczyń krwionośnych
- O problemach układu kostnego
- O problemach układu moczowego
- O problemach układu oddechowego
- O problemach układu pokarmowego
- O zdrowiu, opiece i wychowaniu dziecka
- O zdrowiu psychicznym
- Z medycyny niekonwencjonalnej i naturalnej
- Z pierwszej pomocy
- Pozostałe poradniki
- Prawo i etyka w medycynie
- Psychiatria
- Psychologia
- Pulmonologia
- Rehabilitacja
- Reumatologia
- Seksuologia
- Socjologia
- Statystyka medyczna
- Stomatologia
- Chirurgia stomatologiczna i szczękowo-twarzowa
- Farmakologia stomatologiczna
- Materiałoznawstwo
- Ortopedia szczękowa Ortodoncja
- Parodontologia
- Pedodoncja
- Profilaktyka stomatologiczna
- Protetyka i implantologia
- Radiologia stomatologiczna
- Stomatologia estetyczna
- Stomatologia zachowawcza z endodoncją
- Technika dentystyczna
- Stomatologia inne
- Testy i repetytoria na wyższe uczelnie
- Toksykologia
- Uroda i kosmetologia
- Urologia
- Uzależnienia
- Zaburzenia odżywiania
- Zdrowie publiczne i promocja zdrowia
- Pozostałe książki
- Weterynaria i rolnictwo
- Antykwariat
- Artykuły biurowe
Psychodietetyka dla każdego czylio zdrowej relacji z jedzeniem
Wydanie: 1
Rok wyd: 2024
Ilość stron: 300
Format: 16,5 x 23,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-01-23459-1
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Temat odżywiania, treningów i idealnego ciała oraz presja, by sylwetka odpowiadała określonemu kanonowi piękna, budzą wiele emocji, szczególnie w dzisiejszych czasach, gdy social media nieustannie bombardują nas zdjęciami szczupłych, wysportowanych osób, modnymi dietami i treningami gwarantującymi natychmiastowy efekt odchudzający. Niestety takie wyidealizowane obrazki często wpływają na pojawienie się negatywnych emocji w stosunku do własnego ciała, co w konsekwencji może prowadzić do błędnego podejścia do odżywiania i nieprawidłowej relacji z jedzeniem.
„Psychodietetyka dla każdego, czyli o zdrowej relacji z jedzeniem”, to książka dla osób, które::
- nie są zadowolone z wyglądu swojego ciała,
- czują negatywne emocje w stosunku do jedzenia,
- boją się wielu produktów i są zagubione w gąszczu informacji na temat tego, co można, a czego nie można jeść,
- zajadają emocje,
- traktują odżywianie zero-jedynkowo:: albo są na ścisłej diecie albo mają okres „dyspensy”,
- podejmowały wiele prób odchudzania, ale stale dopadał je efekt jojo,
- mają trudność w zmianie swoich nawyków żywieniowych na lepsze.
Publikacja dedykowana jest również dietetykom i studentom dietetyki, którzy chcą zgłębić swoją wiedzę z zakresu psychodietetyki oraz poznać ciekawostki i narzędzia, mogące ułatwić im pracę z pacjentami z zaburzoną relacją z jedzeniem.
Autorki są specjalistkami z zakresu żywienia:: Joanna Jurek – doktor nauk biomedycznych ze specjalizacją immunologia i żywienie człowieka, jako pasjonatka badań naukowych przedstawia w książce najnowsze fakty i ciekawostki dotyczące dietetyki i psychologii żywienia; Kinga Wittenbeck – dietetyczka, psychodietetyczka, dzięki doświadczeniu w pracy z pacjentami z zaburzoną relacją z jedzeniem, wspiera czytelników na płaszczyźnie psychologicznej i psychodietetycznej na drodze do osiągnięcia zdrowej relacji z jedzeniem.
Indeks: 21167-1
Wydawnictwo: PZWL
Żywienie w chorobach skóry
Autor: Czerwonogrodzka-Senczyna AnetaWydanie: 1Rok wyd: 2024Ilość stron: 260Format: 15,0 x 21,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-23452-2
Indeks: 8381-1
Wydawnictwo: Edra Urban & Partner
Biały głód
Autor: Kaczmarczyk Piotr Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 144 Format: 14,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65625-56-4
Indeks: 10956-1
Wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Chemia żywności t. 3 Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności
Autor: (red.) Sikorski Zdzisław E. Wydanie: 6 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 246 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-63623-50-0
Indeks: 11040-1
Wydawnictwo: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski (dawniej Akademia R
Mikrobiologia w towaroznawstwie żywności
Autor: (red.) Łaniewska-Trokenheim Łucja Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 100 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7299-526-1
Indeks: 6620-1
Wydawnictwo: Czelej
Żywienie kliniczne Praktyczne zagadnienia t.2
Autor: Sylwia MałgorzewiczWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 472Format: 17,0 x 24,0 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-7563-296-5
Indeks: 19459-1
Wydawnictwo: PZWL
Dietoterapia
Autor: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głą Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 448 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4861-2
Indeks: 5967-3
Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner
Leczenie zaburzeń odżywiania Pomost między nauką a praktyką
Autor: (red.) Maine M., McGilley B. H., Bunnell D. W., (r Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 536 Format: 17,5 x 24,5 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7609-894-4
Indeks: 0798-3
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Superdieta RX
Autor: Steven G. Pratt, Kathy Matthews Rok wyd: 2004 Ilość stron: 236 Format: 16,0 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-7337-873-1
Indeks: 20712-1
Wydawnictwo: Media-Press
Suplementacja diety dzieci zdrowych i chorych
Autor: Obrycki Łukasz, Pac Michał, Socha PiotrWydanie: 2Rok wyd: 2023Ilość stron: 152Format: 14,0 x 21,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-89809-54-4
Indeks: 8332-1
Wydawnictwo: Via Medica
Terapia żywieniowa u chorych operowanych z powodu nowotworów złośliwych Biblioteka Chirurga Onkologa 15
Autor: (red.) Jankowski M., Kłęk S. Jeziorski A. Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 284 Format: 15,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-66311-26-8
Indeks: 19540-1
Wydawnictwo: MedPharm
Optymalne żywienie w sporcie Dieta dostosowana do dyscypliny sportu
Autor: Wolfgang Friedrich, red. Joanna Wyka Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 300 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7846-086-2
Indeks: 7267-3
Wydawnictwo: WSiP
Zasady żywienia człowieka Podręcznik
Autor: Kunachowicz H., Czarnowska-Misztal E., Turlejska HWydanie: 1Rok wyd: 2000Ilość stron: 252Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 83-02-09149-9
Indeks: 9167-1
Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe
Szkodliwe substancje w żywności pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Autor: (red.) Agata Witczak Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 304 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-21299-5
Indeks: 5675-1
Wydawnictwo: WYDAWNICTWO SBM Sp. z o.o.
Dieta Niski indeks glikemiczny
Autor: Daria Pociecha Wydanie: 1 - dodruk Rok wyd: 2022 Ilość stron: 192 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-8222-428-3
Indeks: 14693-1
Wydawnictwo: Uniwersytet Rzeszowski
Ocena żywności i żywienia
Autor: (red.) Zin Marek Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 344 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7338-490-3
Indeks: 3856-1
Wydawnictwo: Medyk
Vademecum żywienia człowieka
Autor: Jabłoński Marcin Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 108 Format: 16,5x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-64045-45-5