• Banner

  • NFZ

Indeks: 3400-3

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Parodontologia

Autor: Ketterl W., (red. pol.) Potoczek S. Wydanie: 1 Rok wyd: 1995 Ilość stron: 304 Format: 21,0 x 28,5 cm Oprawa: twarda ISBN: 8385842950 Seria: Stomatologia Praktyczna

Cena 120,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Edukacja ¿ywieniowa
  • Edukacja ¿ywieniowa

Edukacja żywieniowa

5181-1
  • Autor: Isobel R.Contento
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2018
  • Ilość stron: 960
  • Format: 20,5 x 28,5 cm
  • Oprawa: miêkka
  • ISBN: 978-83-01-19857-2
  • 199,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Oddajemy do rąk Czytelników pierwszy w Polsce podręcznik edukacji żywieniowej. Książka Isobel Contento to kompendium wiedzy o tym, jak projektować, realizować i oceniać skuteczność programów i interwencji edukacyjnych związanych z zachowaniami żywieniowymi.
    W podręczniku omówiono:
    • najważniejsze teorie wykorzystywane w edukacji żywieniowej wraz z przykładami zastosowania wiedzy w praktyce;
    • procedurę ułatwiającą studentom i praktykom projektowanie skutecznej edukacji żywieniowej, przełożenie teorii na strategie, cele edukacyjne i praktykę oraz opracowanie planu edukacyjnego;
    • zagadnienia dotyczące realizacji edukacji żywieniowej w różnych grupach: wśród dzieci, młodzieży i dorosłych, osób o niskim poziomie alfabetyzmu i osób z różnych grup kulturowych.
    „Edukacja żywieniowa” to książka przeznaczona dla studentów różnych poziomów studiów przed- i podyplomowych w zakresie żywienia. Może być przydatna także dla pracujących edukatorów żywieniowych i menedżerów jako Ÿródło wszechstronnych informacji do planowania i realizacji skutecznych programów edukacji żywieniowej skierowanych do różnych grup odbiorców.
    Na całym świecie obserwujemy zwiększanie się częstości występowania chorób dietozależnych, w tym otyłości, oraz nadal istniejące w niektórych krajach niedożywienie. Edukacja żywieniowa jest obecnie potrzebna bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Na szczęście w szkołach, miejscach pracy i społecznościach docenia się znaczenie tej edukacji dla zmniejszania ryzyka wystąpienia tych problemów zdrowotnych. Oznacza to, że edukatorzy żywieniowi mają obecnie możliwości dokonywania rzeczywistych zmian we współczesnym świecie
    Szczegóły produktu
    5181-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 20370-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Nutrigenomika

    Autor: Agata ChmurzyńskaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 252Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22335-9

    Cena 144,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku