• anty

Indeks: 1676-1

Wydawnictwo: Medical Education (dawniej eMKa Media Group)

Psychiatria pod krawatem

Autor: (red.) Dudek Dominika, Rymaszewska Joanna Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 340 Format: 19,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65191-17-5

Cena 99,00 zł Cena podstawowa 120,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Podstawy leczenia żywieniowego u dzieci Podręcznik dla studentów i lekarzy

5384-1
Autor: Spodaryk Mikołaj
Rok wyd: 2001
Ilość stron: 116
Format: 17,0 x 24,0 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 8323315078
28,00 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis
W podręczniku Autor przedstawia skomplikowane zagadnienia dotyczące oceny stanu odżywiania, podaży składników odżywczych i prowadzenia oraz monitorowania żywienia pozajelitowego i dojelitowego w sposób niezwykle prosty. Wynika to zarówno z umiejętności dydaktycznych, jak i rozległej wiedzy oraz doświadczenia zdobytego w ciągu wielu lat pracy z chorymi dziećmi. Podręcznik przyczyni się do upowszechnienia wiedzy na temat leczenia żywieniowego wśród lekarzy i studentów oraz pomoże w podejmowaniu decyzji, kiedy, jak i u kogo zastosować żywienie pozajelitowe lub dojelitowe, które jest dziś nieodłącznym, chociaż często niedocenionym elementem leczenia ciężko chorych.

Spis treści:
  1. Wstęp
  2. Ocena stanu odżywienia pacjenta
  3. Składniki odżywcze diet enteralnych i roztworów do odżywiania pozajelitowego
  4. Odżywianie dojelitowe
  5. Powikłania odżywiania dojelitowego
  6. Odżywianie pozajelitowe
  7. Obliczanie składu roztworów do odżywiania pozajelitowego
  8. Powikłania odżywiania pozajelitowego
  9. Monitorowanie prowadzonego leczenia żywieniowego
Szczegóły produktu
5384-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 19459-1

Wydawnictwo: PZWL

Dietoterapia

Autor: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głą Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 448 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4861-2

Cena 104,72 zł Cena podstawowa 119,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku