• Banner

  • NFZ

Indeks: 16221-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badanie w lampie szczelinowej

Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 17181-1

Wydawnictwo: MedPharm

Choroby serca i układu krążenia

Autor: Galler Claudia, (red. pol.) Wojtylak P., Pluta J., Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 144 Format: 16,5 x 21,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62283-73-6 Seria: Opieka farmaceutyczna

Cena 36,00 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Żywienie człowieka Słownik terminologiczny
  • Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

10424-1
  • Autor: Gawęcki Jan, Gertig Henryk
  • Wydanie: 2
  • Rok wyd: 2007
  • Ilość stron: 150
  • Format: 16,8 x 23,8 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-01-15073-0
  • 54,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Słownik zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu:podstawowe pojęcia żywieniowe;składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią żywienia.W nowym wydaniu dodano 145 terminów, niektóre hasła zostały przeredagowane, co jest związane z definicjami przygotowanymi na podstawie jednolitego tekstu Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia dostosowanego do ustawodawstwa Unii Europejskiej. Na końcu książki podano odpowiedniki angielskie haseł, aby ułatwić posługiwanie się nimi w tłumaczeniach tekstów żywieniowych.

    Słownik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i medycznych, którzy kształcą się w zakresie żywienia człowieka, osób praktycznie zajmujących się tymi zagadnieniami ? lekarzy, dietetyków, technologów żywności oraz planujących żywienie w szpitalach, sanatoriach i innych ośrodkach żywienia, a także wszystkich zainteresowanych tym tematem.

    Szczegóły produktu
    10424-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 20507-1

    Wydawnictwo: Medyk

    Nowe trendy w dietetyce

    Autor: (red.) Krzystyniak Krzysztof, Klonowska JoannaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 142Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-959469-2-9

    Cena 29,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 7185-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Medycyna stylu życia

    Autor: Daniel Śliż, Artur Mamcarz Wydanie: 1 - dodruk Rok wyd: 2022 Ilość stron: 502 Format: 16.5 x 23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5513-9

    Cena 184,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 6849-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka sportowa

    Autor: Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzys Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 1180 Format: 16.5 x 23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5587-0

    Cena 284,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 9404-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka kompendium

    Autor: Lucyna Ostrowska Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 422 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-6150-5

    Cena 164,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku