• anty

Indeks: 1676-1

Wydawnictwo: Medical Education (dawniej eMKa Media Group)

Psychiatria pod krawatem

Autor: (red.) Dudek Dominika, Rymaszewska Joanna Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 340 Format: 19,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65191-17-5

Cena 99,00 zł Cena podstawowa 120,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Współczesna dietoterapia

20665-1
Autor: (red.) Włodarek Dariusz, Lange Ewa
Wydanie: 1
Rok wyd: 2023
Ilość stron: 600
Format: 16,5 x 23,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-01-22754-8
129,00 zł
113,52 zł
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 129,00 zł
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Publikacja o nowym tytule „Współczesna dietoterapia” to nowa odsłona książki „Dietoterapia”, która cieszy się niesłabnącą popularnością, zarówno wśród studentów kierunków żywieniowych i dietetycznych, jak i innych osób, których kształcenie związane jest z naukami o zdrowiu oraz studentów studiów podyplomowych związanych z poradnictwem dietetycznym. Postęp prac badawczych związanych z dietoprofilaktyką, interwencją dietetyczną w różnych stanach chorobowych, jak i modyfikacją zarówno zaleceń diagnostycznych, jak i standardów opieki w poszczególnych dietozależnych stanach patologicznych i jednostkach chorobowych spowodował potrzebę aktualizacji publikacji. Warto dodać, że w ciągu ostatnich lat ukazało się wiele nowych standardów, wytycznych i raportów dotyczących wpływu diety na występowanie i leczenie wielu chorób, ukazały się nowe zalecenia i normy żywieniowe dla populacji polskiej, co uzasadnia potrzebę aktualizacji wcześniej publikowanych informacji. Książkę dedykujemy osobom zawodowo związanym z nauką o zdrowiu i opieką medyczną, w tym lekarzom, pielęgniarkom, czy fizjoterapeutom ale przede wszystkim studentom dietetyki i kierunków żywieniowych i dietetykom.

Spis treści:

  1. Zapotrzebowanie energetyczne organizmu człowieka
  2. Znaczenie węglowodanów w żywieniu człowieka
  3. Białko
  4. Tłuszcze
  5. Witaminy
  6. Składniki mineralne
  7. Klasyfikacja diet
  8. Postępowanie dietetyczne w chorobach przewodu pokarmowego
  9. Postępowanie dietetyczne w chorobach wątroby
  10. Nieprawidłowe reakcje na pokarm
  11. Dietoterapia i dietoprofilaktyka otyłości
  12. Postępowanie dietetyczne w nadciśnieniu tętniczym
  13. Dietoprofilaktyka i dietoterapia chorób układu sercowo-naczyniowego
  14. Postępowanie dietetyczne w cukrzycy
  15. Postępowanie dietetyczne w przewlekłej chorobie nerek
  16. Kamica układu moczowego
  17. Terapia dietetyczna hiperurykemii i dny moczanowej
  18. Leczenie żywieniowe
  19. Modyfikacje diety w niedokrwistości
  20. Dietoprofilaktyka osteoporozy
  21. Zaburzenia odżywiania
Szczegóły produktu
PZWL
20665-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 19459-1

Wydawnictwo: PZWL

Dietoterapia

Autor: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głą Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 448 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4861-2

Cena 104,72 zł Cena podstawowa 119,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 15376-1

Wydawnictwo: Publicat (dawniej Podsiedlik-Raniowski)

Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta

Autor: Bosacka Katarzyna, Kozłowska-Wojciechowska Małgorz Rok wyd: 2011 Ilość stron: 248 Format: 13,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-245-1852-4

Cena 30,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku