Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść,
by czuć się lepiej?
Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach
autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze
swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione
warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się
lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest
indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie
teraz zapewne pytania:
Czy naprawdę potrzebna jest aż taka rewolucja
żywieniowa, by czuć się lepiej? Czy będę już na diecie do końca życia? A
co z poranną kawą z mlekiem?
Największą trudnością przy wdrożeniu diety
eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, ale poznanie tych, które
staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i stosowanie
zamienników pomoże urozmaicić dietę, a przede wszystkim wyciszyć układ
immunologiczny, zapobiegając powstawaniu nowych alergii.
Książka zawiera
bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego
komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na
podstawowych, łatwo dostępnych składnikach. Dzięki zamieszczonym przepisom
zobaczysz, że stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda zarówno na
śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje,
świąteczny obiad dla rodziny, desery oraz wiele innych okazji.