• anty

Indeks: 1519-1

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Ortopedia i reumatologia

Autor: Elias-Jones, Perry, (red. pol.) Gaździk T. Wydanie: 3 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 250 Format: 18,0 x 25,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65373-00-7 Seria: Crash Course

Cena 52,51 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8330-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Praktyczna okulistyka dziecięca

Autor: Gotz-Więckowska Anna, Pawlak MartaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 202Format: 23,5 x 32,0 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-61257-55-4

Cena 215,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20273-1

Wydawnictwo: Media-Press

Pediatria w praktyce lekarza POZ

Autor: Dobrzańska Anna, Obrycki Łukasz, Socha PiotrWydanie: 1 - poprawioneRok wyd: 2023Ilość stron: 708Format: 16,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-89809-47-6

Cena 199,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Przewodnik dietetyczny dla pacjentów dializowanych
  • Przewodnik dietetyczny dla pacjentów dializowanych

Przewodnik dietetyczny dla pacjentów dializowanych

11334-1
  • Autor: Małgorzewicz S., Kicińska A., Kaczkan M.
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2008
  • Ilość stron: 80
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-60608-96-8
  • 20,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Książka jest przeznaczona głównie dla pacjentów poddawanych dializoterapii, a także dla osób z ich otoczenia (rodzina, opiekun). Jednocześnie stanowi cenną wskazówkę dla lekarzy rodzinnych i dietetyków w procesie ustalania diety optymalnej dla poszczególnych chorych. Autorki przewodnika w zwięzły i przejrzysty sposób przedstawiły znaczenie podstawowych pierwiastków znajdujących się w pokarmach (jak: potas, sód, fosfor), rolę białka i płynów. Zwróciły również uwagę na węglowodany i tłuszcze - główne źródła energii, a także przedstawiły listę ziół i przypraw, które pomagają przełamać schematy diety pacjentów dializowanych. Ponadto książka zawiera zbiór szczegółowych przepisów kulinarnych na dietetyczne potrawy - w każdym z nich dokładnie określono zawartość pierwiastków, białka oraz poziom energii - których przykładowe zestawy umieszczono na końcu.

    Spis treści:

    Wprowadzenie

    1. Potas
    2. Sód
    3. Fosfor
    4. Białko
    5. Płyny
    6. Energia
    7. Zioła i przyprawy
    8. W restauracji i podczas wizyty
    9. Przepisy kulinarne
    10. Przykładowe dzienne jadłowpisy

    Piśmiennictwo

    Szczegóły produktu
    Czelej
    11334-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 12546-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Przewlekłe choroby nerek

    Autor: Grenda Ryszard, Jakubowska-Winecka AnnaWydanie: 1Rok wyd: 2008Ilość stron: 126Format: 14,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-200-3704-3Seria: Centrum Zdrowia Dziecka poleca

    Cena 29,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku