• anty

Indeks: 1676-1

Wydawnictwo: Medical Education (dawniej eMKa Media Group)

Psychiatria pod krawatem

Autor: (red.) Dudek Dominika, Rymaszewska Joanna Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 340 Format: 19,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65191-17-5

Cena 99,00 zł Cena podstawowa 120,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Zdrowe odżywianie według recept klasztornych

13747-1
  • Autor: Altmann Petra
  • Rok wyd: 2009
  • Ilość stron: 156
  • Format: 17,5 x 19,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-7516-197-7


31,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Dzięki tej książce poznajemy tajniki kuchni klasztornych. Autorka podaje przepisy na tradycyjne zdrowe i łatwe do przyrządzenia potrawy. Podkreśla, że kuchnia klasztorna, to kuchnia ekologiczna. Opisuje także sens i korzyści płynące z klasztornych zasad odżywiania się i jego całościowy wpływ na ciało, ducha i duszę.

Siostra Felicyta, benedyktynka, proponuje potrawy na każdą porę roku, uwzględniając zmieniające się w ciągu roku zapotrzebowanie energetyczne organizmu człowieka i różnorodne produkty sezonowe.

Ta bogato ilustrowana książka zawiera wiele fachowych porad i sprawdzonych przepisów.



Spis treści:

Wstęp

 

I. TRADYCJA W KLASZTORNEJ KUCHNI

  1. Znaczenie żywienie w klasztorze
  2. Potrawy i savoir-vivre w refaktarzu
  3. Reguły żywienia znanych zakonników
  4. Dlaczego tak wiele produktów spożywczych zostało wynalezionych w klasztorach?
  5. Produkty z klasztornej kuchni i piwnicy do dziś znajdujące się w naszym jadłospisie
  6. Rytm posiłków - wszystko we właściwym czasie
  7. Zrównoważone odżywianie - wszystko we właściwej mierze
  8. Znaczenie regularnego postu

 

II. KLASZTORNA KUCHNIA W NASZYM DOMU

  1. Korzyści klasztornego żywienia stosowanego na co dzień
  2. Ile jeść?
  3. Jak i gdzie jadać?
  4. Również wygląd jest ważny: zwyczaje przy stole
  5. Zapobieganie chorobom dzięki zdrowemu jedzeniu
  6. Na dobry sen

 

III. IDEALNY JADŁOSPIS

  1. Podstawy dobrej kuchni
  2. Co warto wiedzieć o zbieraniu, przygotowywaniu i konserwowaniu ziół
  3. Przepisy z klasztornej kuchni
  4. Wiosna
  5. Lato
  6. Jesień
  7. Zima
  8. Śniadanie i kolacja
  9. Właściwy napój we właściwym czasie

 

Przypisy

Literatura

Propozycje menu

Spis potraw

Szczegóły produktu
13747-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku