Dlaczego warto jeść warzywa? Bo stanowią doskonałe, naturalne źródło
witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu
ludzkiego. Zawierają dużo wody i błonnika pokarmowego, co sprawia, że są
niskokaloryczne. Pełnią ważną rolę w profilaktyce wielu chorób. Ta książka
zawiera informacje o dobroczynnym wpływie warzyw na zdrowie, ich leczniczych
właściwościach, zastosowaniu w medycynie, kuchni i kosmetyce. Każdy, komu drogie
jest własne zdrowie i osób mu bliskich oraz chce wzbogacić swą wiedzę z zakresu
zdrowego żywienia, powinien sięgnąć po ten poradnik.
Autor: Middleton Kate, Smith Jane Rok wyd: 2011 Ilość stron: 104 Format: 12,0 x 18,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7660-244-8 Seria: Pierwsze kroki do...
Autor: Kuchanowicz Hanna, Nadolna Irena, Wojtasik Anna, P Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 256 Format: 16,7 x 11,7 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3463-9