• anty

Indeks: 1519-1

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Ortopedia i reumatologia

Autor: Elias-Jones, Perry, (red. pol.) Gaździk T. Wydanie: 3 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 250 Format: 18,0 x 25,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65373-00-7 Seria: Crash Course

Cena 52,51 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 8330-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Praktyczna okulistyka dziecięca

Autor: Gotz-Więckowska Anna, Pawlak MartaWydanie: 1Rok wyd: 2020Ilość stron: 202Format: 23,5 x 32,0 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-61257-55-4

Cena 215,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20273-1

Wydawnictwo: Media-Press

Pediatria w praktyce lekarza POZ

Autor: Dobrzańska Anna, Obrycki Łukasz, Socha PiotrWydanie: 1 - poprawioneRok wyd: 2023Ilość stron: 708Format: 16,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-89809-47-6

Cena 199,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym
  • Żywienie w nadciśnieniu tętniczym

Żywienie w nadciśnieniu tętniczym

18797-1
  • Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2013
  • Ilość stron: 212
  • Format: 20,5 x 14,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4436-2
  • 54,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Zdrowe serce i sprawnie działający układ krwionośny zależy od odpowiedniego postępowania przez całe życie. Nieleczone nadciśnienie tętnicze jest przyczyną wielu powikłań, np. udaru mózgu, obrzęku płuc, niewydolności nerek, zaburzeń wzroku. W książce omówiono zasady zdrowego żywienia oraz podane zostały przykłady diet, które pomagają w obniżeniu nadciśnienia tętniczego i jego profilaktyce.

    Spis treści:

    I. CZĘŚĆ OGÓLNA

    1. Układ krążenia
    2. Najczęściej występujące czynniki ryzyka nadciśnienia tętniczego i jego powikłań
    3. Rodzaje nadciśnienia tętniczego
    4. Objawy choroby nadciśnieniowej
    5. Klasyfikacja nadciśnienia tętniczego
    6. Powikłania choroby nadciśnieniowej
    7. Żywienie profilaktyczne w nadciśnieniu tętniczym i jego powikłaniach
    8. Charakterystyka niektórych składników odżywczych
    9. Diety
    10. Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw

     

    II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

    1. Wybrane potrawy zalecane w nadciśnieniu tętniczym i jego powikłaniach

     

    Piśmiennictwo

    Alfabetyczny spis potraw

    Szczegóły produktu
    PZWL
    18797-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 11256-1

    Wydawnictwo: RM

    Tabele cholesterolu

    Autor: Muller Sven-David Wydanie: 2 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 104 Format: 10,5 x 19,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7243-914-7

    Cena 19,90 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 6707-1

    Wydawnictwo: Medyk

    Dieta Dash w zastosowaniu

    Autor: Aleksandra Cichocka Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 130 Format: 21,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-64045-69-1

    Cena 39,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku