Książki dr. T. Colina Campbella przekonały wielu czytelników o zaletach
stosowania diety opartej na nisko przetworzonych produktach roślinnych. Jednak
osobie wychowanej na tradycyjnej polskiej kuchni może się wydawać, że trudno
komponuje się niskotłuszczowe dania z produktów roślinnych, a same potrawy są
niesmaczne. W tej książce znajdują się przepisy najlepszych kucharzy. Wypróbuj
je, a przekonasz się, że przyrządzenie takich posiłków jest nie tylko możliwe,
ale też łatwe i przyjemne. Znajdziesz tu zarówno przepisy do przygotowania „na
szybko” w ciągu intensywnego dnia pracy, jak i takie, których nie powstydzi się
najbardziej elegancki świąteczny stół. Ta książka pomoże ci gotować smacznie,
szybko i zdrowo oraz zainspiruje cię do kuchennych eksperymentów.
"Kucharze wizjonerzy, którzy przyczynili się do powstania tej książki,
pokazują, jak proste i przyjemne może być stosowanie diety roślinnej. Dają oni
nadzieję na to, że nasze społeczeństwo zmieni swoje podejście do żywienia, by
dzięki temu osiągnąć pełnię zdrowia."
T. Colin Campbell, profesor emerytowany Wydziału Biochemii Żywienia na
Uniwersytecie Cornella
Spis treści:
- Chleby i babeczki
- Dania śniadaniowe
- Przystawki i sałatki
- Zupy i gulasze
- Burgery, kanapki i tacos
- Dania główne
- Przekąski
- Desery