Autor: Zitelli Basil J., McIntire Sara C., Nowalk Andrew Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 534 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7609-930-9
Autor: Zitelli B. J., McIntire S. C., Nowalk A. J., (red. Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 470 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7609-934-7
Poradnik zawiera podstawowe zasady żywienia w trakcie chemioterapii.
Stworzony jest przez doświadczonego onkologa i dietetyka, w celu propagowania
poprawnego żywienia w onkologii. Jeśli chorujesz na nowotwór złośliwy i
zastanawiasz się, jak możesz wspomóc proces swojego leczenia, to niniejszy
poradnik jest właśnie dla Ciebie! Składa się on z krótkich porad żywieniowych.
Cierpisz na zaparcia? Masz biegunki? Doskwiera Ci suchość jamy ustnej? Może
występują u Ciebie zaburzenia węchu i smaku? Odpowiednio dobranym żywieniem
możesz złagodzić objawy niepożądane związane z leczeniem przeciwnowotworowym i
poczuć się lepiej.
Autor: Kunachowicz H., Nadolna I., Przygoda B., Iwanow K. Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 256 Format: 16,5 x 11,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3616-9
Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 120 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-3206-7 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
Autor: (red.) von Basse Monika Rok wyd: 2012 Ilość stron: 32 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7774-194-8 Seria: Porady lekarza rodzinnego
Autor: Scott Jackie, Scott Kellum Diane, Scott Brett A.
Wydanie: 1
Rok wyd: 2008
Ilość stron: 240
Format: 14,5 x 20,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-7404-843-9