• Banner

  • NFZ

Wszystkie bestsellery
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym
  • Żywienie w nadciśnieniu tętniczym

Żywienie w nadciśnieniu tętniczym

4500-3
  • Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2013
  • Ilość stron: 210
  • Format: 20,5 x 14,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4436-2
  • Książka antykwaryczna
    35,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

    Opis
    Zdrowe serce i sprawnie działający układ krwionośny zależy od odpowiedniego postępowania przez całe życie. Nieleczone nadciśnienie tętnicze jest przyczyną wielu powikłań, np. udaru mózgu, obrzęku płuc, niewydolności nerek, zaburzeń wzroku. W książce omówiono zasady zdrowego żywienia oraz podane zostały przykłady diet, które pomagają w obniżeniu nadciśnienia tętniczego i jego profilaktyce.

    Spis treści:

    I. CZĘŚĆ OGÓLNA

    1. Układ krążenia
    2. Najczęściej występujące czynniki ryzyka nadciśnienia tętniczego i jego powikłań
    3. Rodzaje nadciśnienia tętniczego
    4. Objawy choroby nadciśnieniowej
    5. Klasyfikacja nadciśnienia tętniczego
    6. Powikłania choroby nadciśnieniowej
    7. Żywienie profilaktyczne w nadciśnieniu tętniczym i jego powikłaniach
    8. Charakterystyka niektórych składników odżywczych
    9. Diety
    10. Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw

     

    II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

    1. Wybrane potrawy zalecane w nadciśnieniu tętniczym i jego powikłaniach

     

    Piśmiennictwo

    Alfabetyczny spis potraw

    Szczegóły produktu
    PZWL
    4500-3
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 20808-1

    Wydawnictwo: Medical Education

    Dieta po udarze mózgu Poradnik

    Autor: Aleksandra Cichocka Wydanie: 1 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 26 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-67696-03-6 Seria: Udar-Wracamy do zdrowia

    Cena 15,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 6849-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka sportowa

    Autor: Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzys Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 1180 Format: 16.5 x 23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5587-0

    Cena 255,60 zł Cena podstawowa 284,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 8993-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dna moczanowa

    Autor: Pachocka Lucyna, Jarosz Mirosław Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 124 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4507-9 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca

    Cena 34,32 zł Cena podstawowa 39,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 15376-1

    Wydawnictwo: Publicat (dawniej Podsiedlik-Raniowski)

    Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta

    Autor: Bosacka Katarzyna, Kozłowska-Wojciechowska Małgorz Rok wyd: 2011 Ilość stron: 248 Format: 13,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-245-1852-4

    Cena 30,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku