

Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Mięso zjedz, ziemniaki zostaw? Niekoniecznie! Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie nie posunęliśmy się za daleko.
Współczesna nauka wypracowała wiele metod przetwórstwa żywności. Wbrew obiegowej opinii pokarmy przetworzone to nie zawsze uzależniające, wywołujące otyłość produkty wielkich koncernów. Biolożka Nicola Temple w zajmujący sposób opisuje, co zawierają gotowe dania, jakimi sposobami opóźnia się psucie warzyw i owoców oraz jakie zastosowanie w przetwórstwie ma nanotechnologia. Wyjaśnia, jak na ewolucję naszych ulubionych pokarmów wpływały interesy koncernów, innowacje, marnotrawstwo, a nawet wojna. Zagląda też w przyszłość, w której konsumujemy steki hodowane w probówkach czy pizzę z drukarki 3D.
Dzięki książce Najlepiej spożyć przed... staniemy się racjonalnymi konsumentami, potrafiącymi ocenić, co w sferze żywności przetworzonej jest dla nas akceptowalne, a co nie. Uzbrojeni w tę wiedzę możemy śmiało wkroczyć do supermarketu.
Indeks: 4478-3
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Wojtasik Anna, PWydanie: 1Rok wyd: 2009Ilość stron: 272Format: 20,5 x 14,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-200-3810-1
Indeks: 13325-1
Wydawnictwo: Edipresse
Autor: Iwona Zasuwa Wydanie: 1 Rok wyd: 2017 Ilość stron: 352 Format: 16.5x24.0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-8117-060-4
Indeks: 6602-1
Wydawnictwo: Amber
Autor: Atkins Robert C., Atkins Veronica Wydanie: 1 Rok wyd: 2003 Ilość stron: 206 Format: 17,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-241-0223-X
Indeks: 0625-1
Wydawnictwo: Uniwersytet Medyczny w Poznaniu (dawniej Akademia
Autor: (red.) Dobrowolska-Zachwieja Agnieszka Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 50 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7597-238-2
Indeks: 19617-1
Wydawnictwo: Otwarte
Autor: Korkosz Michał Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 296 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-8135-067-9
Indeks: 8624-1
Wydawnictwo: Feeria
Autor: Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 280 Format: 16,5 x 20,5 Oprawa: miękka ISBN: 978-83-66380-20-2
Indeks: 9836-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 232 Format: 20,5 x 14,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4347-1
Indeks: 8046-1
Wydawnictwo: Feeria
Autor: Rives JB Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 168 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7229-809-6
Indeks: 7246-3
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Wieczorek-Chełmińska ZofiaWydanie: 1Rok wyd: 2004Ilość stron: 230Format: 21,0 x 15,0 cmOprawa: miękkaISBN: 83-200-2927-9
Indeks: 4488-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Danuta Gajewska,Iwona Kibil Wydanie: 2 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 424 Format: 16.5x20.5cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-22543-8
Indeks: 1181-3
Wydawnictwo:
Autor: Joanna Anna WalczakRok wyd: 2007Ilość stron: 80Format: 16,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-925855-0-3
Indeks: 7350-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 164 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3889-7 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
Indeks: 8562-1
Wydawnictwo: Marginesy
Autor: Marta Dymek Wydanie: 1 Rok wyd: 2020 Ilość stron: 280 Format: 22,0 x 28,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-66335-87-5
Indeks: 16734-1
Wydawnictwo: Otwarte
Autor: Dukan Pierre Rok wyd: 2011 Ilość stron: 160 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7515-094-0
Indeks: 21425-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Angelina Ziembińska Wydanie: 1 Rok wyd: 2025 Ilość stron: 254 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-23940-4