• Banner

  • NFZ

Indeks: 13933-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

ABC elektrokardiografii klinicznej

Autor: (red.) Morris F., Brady W. J., Camm J., (red. pol. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 102 Format: 21,0 x 29,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-80-6

Cena 89,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5369-1

Wydawnictwo: Via Medica

Ciśnienie tętnicze a udar mózgu

Autor: Chalmers J., Macmahon S., Anderson C., Neal B., Ro Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 80 Format: 14,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8372581509 Seria: Poradnik Klinicysty

Cena 15,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 19483-1

Wydawnictwo: Alfa-medica press

EKG jasno i zrozumiale

Autor: Houghton Andrew R., Gray David Wydanie: 4 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 312 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7522-125-1

Cena 44,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Dietetyczna kuchnia wegetariańska
  • Dietetyczna kuchnia wegetariańska

Dietetyczna kuchnia wegetariańska

13961-1
  • Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2009
  • Ilość stron: 224
  • Format: 20,0 x 14,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-3714-2
  • 69,00 zł
    39,00 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 69,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Dietetycy są zgodni, że prawidłowo zbilansowana dieta wegetariańska ma korzystny wpływ na zdrowie. U wegetarian rzadziej występują: otyłość, choroba niedokrwienna serca, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca, osteoporoza, czy kamica żółciowa i nerkowa. Badania wykazują, że diety wegetariańskie obniżają zawartość cholesterolu całkowitego w surowicy krwi nawet o 20-30%, w porównaniu do osób żywiących się tradycyjnie. Wegetarianie, jak też osoby na tradycyjnej diecie mogą "zdrowo" się odżywiać, należy jednak pamiętać o niebezpieczeństwie wystąpienia niedoborów składników odżywczych, oraz o konieczności odpowiedniego komponowania posiłków wegetariańskich.

    Poradnik zawiera wskazówki jak prawidłowo zbilansować dietę oraz ciekawe i łatwe przepisy na dania kuchni wegetariańskiej. Dodatkowym atutem są precyzyjne wskazówki, oraz analiza wartości energetycznej do każdego przepisu.



    Spis treści:

    I. CZĘŚĆ OGÓLNA

    1. Wstęp
    2. Zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze
    3. Charakterystyka niektórych grup produktów spożywczych zalecanych w diecie laktoowowegetariańskiej
    4. Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
    5. Charakterystyka i zastosowanie diet wegetariańskich w profilaktyce i leczeniu

     

    II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

    1. Przepisy na potrawy laktoowowegetariańskie

     

    Aneks

    Piśmiennictwo

    Spis potraw

    Szczegóły produktu
    PZWL
    13961-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 15376-1

    Wydawnictwo: Publicat (dawniej Podsiedlik-Raniowski)

    Czy wiesz co jesz? Poradnik konsumenta

    Autor: Bosacka Katarzyna, Kozłowska-Wojciechowska Małgorz Rok wyd: 2011 Ilość stron: 248 Format: 13,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-245-1852-4

    Cena 30,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 6707-1

    Wydawnictwo: Medyk

    Dieta Dash w zastosowaniu

    Autor: Aleksandra Cichocka Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 130 Format: 21,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-64045-69-1

    Cena 39,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 19538-1

    Wydawnictwo: Feeria

    Insulinooporność Szybkie dania

    Autor: Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika Wydanie: 2 Rok wyd: 2024 Ilość stron: 312 Format: 16,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-8225-194-4

    Cena 54,90 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku