• anty

Indeks: 1519-1

Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

Ortopedia i reumatologia

Autor: Elias-Jones, Perry, (red. pol.) Gaździk T. Wydanie: 3 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 250 Format: 18,0 x 25,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-65373-00-7 Seria: Crash Course

Cena 52,51 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 20273-1

Wydawnictwo: Media-Press

Pediatria w praktyce lekarza POZ

Autor: Dobrzańska Anna, Obrycki Łukasz, Socha PiotrWydanie: 1 - poprawioneRok wyd: 2023Ilość stron: 708Format: 16,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-89809-47-6

Cena 199,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Dietetyczna kuchnia wegetariańska
  • Dietetyczna kuchnia wegetariańska

Dietetyczna kuchnia wegetariańska

13961-1
  • Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2009
  • Ilość stron: 224
  • Format: 20,0 x 14,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-3714-2
  • 69,00 zł
    39,00 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 69,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Dietetycy są zgodni, że prawidłowo zbilansowana dieta wegetariańska ma korzystny wpływ na zdrowie. U wegetarian rzadziej występują: otyłość, choroba niedokrwienna serca, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca, osteoporoza, czy kamica żółciowa i nerkowa. Badania wykazują, że diety wegetariańskie obniżają zawartość cholesterolu całkowitego w surowicy krwi nawet o 20-30%, w porównaniu do osób żywiących się tradycyjnie. Wegetarianie, jak też osoby na tradycyjnej diecie mogą "zdrowo" się odżywiać, należy jednak pamiętać o niebezpieczeństwie wystąpienia niedoborów składników odżywczych, oraz o konieczności odpowiedniego komponowania posiłków wegetariańskich.

    Poradnik zawiera wskazówki jak prawidłowo zbilansować dietę oraz ciekawe i łatwe przepisy na dania kuchni wegetariańskiej. Dodatkowym atutem są precyzyjne wskazówki, oraz analiza wartości energetycznej do każdego przepisu.



    Spis treści:

    I. CZĘŚĆ OGÓLNA

    1. Wstęp
    2. Zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze
    3. Charakterystyka niektórych grup produktów spożywczych zalecanych w diecie laktoowowegetariańskiej
    4. Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
    5. Charakterystyka i zastosowanie diet wegetariańskich w profilaktyce i leczeniu

     

    II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

    1. Przepisy na potrawy laktoowowegetariańskie

     

    Aneks

    Piśmiennictwo

    Spis potraw

    Szczegóły produktu
    PZWL
    13961-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 2137-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Jak schudnąć?

    Autor: Le Bow Michael D. Wydanie: 1 Rok wyd: 1999 Ilość stron: 204 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8320020913 Seria: Dla Nastolatków

    Cena 19,95 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 8627-1

    Wydawnictwo: Feeria

    Dieta w insulinooporności

    Autor: Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 362 Format: 16,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7229-715-0

    Cena 39,90 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 6849-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka sportowa

    Autor: Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzys Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 1180 Format: 16.5 x 23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5587-0

    Cena 241,12 zł Cena podstawowa 274,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 3715-1

    Wydawnictwo: Book & Cook

    Smacznie dla diabetyka

    Autor: Durnowska Małgorzata Rok wyd: 2019 Ilość stron: 112 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7707-234-9

    Cena 11,99 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku