• Banner

  • NFZ

Indeks: 13933-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

ABC elektrokardiografii klinicznej

Autor: (red.) Morris F., Brady W. J., Camm J., (red. pol. Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 102 Format: 21,0 x 29,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-80-6

Cena 89,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 5369-1

Wydawnictwo: Via Medica

Ciśnienie tętnicze a udar mózgu

Autor: Chalmers J., Macmahon S., Anderson C., Neal B., Ro Wydanie: 2 Rok wyd: 2001 Ilość stron: 80 Format: 14,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8372581509 Seria: Poradnik Klinicysty

Cena 15,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 19483-1

Wydawnictwo: Alfa-medica press

EKG jasno i zrozumiale

Autor: Houghton Andrew R., Gray David Wydanie: 4 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 312 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7522-125-1

Cena 44,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Nowoczesna dietetyczna książka kucharska
  • Nowoczesna dietetyczna książka kucharska

Nowoczesna dietetyczna książka kucharska

3313-1
  • Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia
  • Wydanie: 2
  • Rok wyd: 2014
  • Ilość stron: 632
  • Format: 14,0 x 20,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4745-5
  • 114,00 zł
    102,60 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 114,00 zł
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Książka doświadczonej dietetyczki zawiera sprawdzone przepisy na smaczne i łatwe do przygotowania potrawy, uwzględniające zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Przeznaczona jest dla wszystkich stosujących dietę w warunkach domowych (diety w różnych stanach chorobowych) oraz dla osób planujących jadłospisy w szpitalach i placówkach zbiorowego żywienia.

    Spis treści:

    I. CZĘŚĆ OGÓLNA

    1. Ekologiczne i zdrowotne podstawy żywienia
    2. Zapotrzebowanie energetyczne
    3. Składniki pokarmowe
    4. Równowaga kwasowo-zasadowa
    5. Ocena zdrowotna jakości produktów spożywczych
    6. Wymienniki produktów w ramach grup i między grupami
    7. Dietetyczna i zdrowotna ocena ważniejszych produktów spożywczych
    8. Dietetyczna ocena przypraw i dodatków słodzących
    9. Wybrane zagadnienia z technologii sporządzania potraw
    10. Charakterystyka i zastosowanie diet w profilaktyce i leczeniu

     

    II. CZĘŚĆ SZCZEGÓŁOWA

    1. Napoje
    2. Chleb domowy
    3. Dodatki do pieczywa
    4. Przystawki
    5. Zupy
    6. Dodatki do zup
    7. Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i ryb
    8. Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb - tzw. potrawy półmięsne
    9. Potrawy jarskie
    10. Potrawy z warzyw i owoców
    11. Sosy
    12. Wypieki domowe
    Szczegóły produktu
    PZWL
    3313-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 17916-1

    Wydawnictwo: Marginesy

    Glukozowa rewolucja

    Autor: Inchauspe Jessie Wydanie: 1 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 320 Format: 13,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-67674-30-0

    Cena 49,90 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 3715-1

    Wydawnictwo: Book & Cook

    Smacznie dla diabetyka

    Autor: Durnowska Małgorzata Rok wyd: 2019 Ilość stron: 112 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7707-234-9

    Cena 11,99 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku