To, co jesz, czyni wielką różnicę! Dieta ma ogromny wpływ na rozwój i zanik
choroby nowotworowej, jak również na długość i jakość życia ludzi cierpiących na
nowotwory. Naukowcy badają wpływ codziennych wyborów żywieniowych na
zapobieganie nowotworom oraz rolę właściwego odżywania w zwiększeniu szans
przeżycia ze zdiagnozowaną chorobą. To więcej niż książka kucharska! Książka
Wygraj z rakiem, napisana przez lekarza medycyny Neala Barnarda i dietetyczkę
Jennifer Reilly, zawiera kompletny zestaw wskazówek, które możesz od razu
wprowadzić w życie. Autorzy nie tylko przedstawiają naukowe fakty, ale krok po
kroku objaśniają, jak w warunkach domowych przeprowadzić konieczne zmiany.
Spis treści:
Wprowadzenie: W jaki sposób potrawy walczą z rakiem
- Energia niskotłuszczowych potraw
- Błonnik twoim przyjacielem
- Odkrywamy zamienniki nabiału
- Zastąpić mięso
- Związki antyrakowe i potrawy zwiększające odporność
- Utrzymywanie właściwej masy ciała
- Dieta w walce z rakiem piersi
- Dieta w walce z rakiem prostaty
- Planowanie zdrowych posiłków
- Pytania i odpowiedzi; O jedzeniu w zapobieganiu i walce z nowotworami
- Podstawy odżywiania
- Przepisy