• Banner

  • NFZ

Indeks: 14331-1

Wydawnictwo: MediPage

100 rozpoznań. Ginekologia

Autor: Hricak Hedvig, Reinhold Caroline, Ascher Susan M. Wydanie: 1 Rok wyd: 2010 Ilość stron: 332 Format: 13,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-89769-58-9 Seria: Radiologia - Seria Kieszonkowa

Cena 99,99 zł Cena podstawowa 115,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 18274-1

Wydawnictwo: Medical Education (dawniej eMKa Media Group)

Przypadki kliniczne w ginekologii

Autor: (red.) Kamiński Paweł, Wielgoś Mirosław Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 212 Format: 16,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-62510-42-9

Cena 99,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery

Żywienie w chorobach kostno-stawowych

16375-1
  • Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2011
  • Ilość stron: 184
  • Format: 20,5 x 14,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4119-4
59,00 zł
50,00 zł
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 59,00 zł
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba Czytelników przekonywać. Problem jest tylko w tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo, lecz również smacznie. W przekazywanej książce znajdziecie Państwo propozycje posiłków godnych polecenia w przypadku dolegliwości kości i stawów.
W książce omówiono zapotrzebowanie organizmu na energię i składniki odżywcze, przedstawiono charakterystykę produktów spożywczych, w tym żywności modyfikowanej genetycznie, ważniejsze choroby układu kostno-stawowego oraz rolę wolnych rodników w ich powstawaniu. Znaczną część książki Autorka poświęca zagadnieniom zasad żywienia w chorobach układu kostnego i w otyłości oraz profilaktyce tych stanów.

Spis treści:

I. CZĘŚĆ PIERWSZA

Wstęp

  1. Układ kostno-stawowy
  2. Ważniejsze choroby układu kostno-stawowego
  3. Zapotrzebowanie organizmu człowieka na energię i składniki odżywcze
  4. Wolne rodniki
  5. Charakterystyka ważniejszych produktów spożywczych
  6. Żywność modyfikowana genetycznie

 

II. CZĘŚĆ DRUGA

  1. Zasady żywienia w chorobach układu kostnego i w otyłości
  2. Profilaktyka i leczenie dietetyczne otyłości w chorobach układu kostnego

 

III. CZĘŚĆ TRZECIA

  1. Wybrane potrawy zalecane w chorobach układu kostnego

 

Piśmiennictwo

Skorowidz potraw

Szczegóły produktu
PZWL
16375-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 2137-1

Wydawnictwo: PZWL

Jak schudnąć?

Autor: Le Bow Michael D. Wydanie: 1 Rok wyd: 1999 Ilość stron: 204 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 8320020913 Seria: Dla Nastolatków

Cena 19,95 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 0249-1

Wydawnictwo: Astrum

Dieta w osteoporozie

Autor: Jakimowicz-Klein Barbara Rok wyd: 2014 Ilość stron: 172 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7277-730-0

Cena 29,50 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku