• Banner

  • NFZ

Wszystkie bestsellery
Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata
  • Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata

Nowa Jadłonomia Roślinne przepisy z całego świata

4034-1
  • Autor: Dymek Marta
  • Wydanie: 3
  • Rok wyd: 2023
  • Ilość stron: 272
  • Format: 16,5 x 21,0 cm
  • Oprawa: twarda
  • ISBN: 978-83-67790-85-7
69,90 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Nowe, poręczne wydanie superbestsellera!
Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. Odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, a kulturę każdego z nich poznawała od kuchni.
Dla Marty Dymek najważniejsze były regionalne przyprawy, tradycyjne śniadania, rytualne obiady, narodowe dania, ulubione słodkości oraz to, jak wyglądają stragany i targowiska. W każdej podróży spisywała przepisy, notowała najciekawsze połączenia oraz spotykała się z tamtejszymi kucharzami, kucharkami i domowymi gospodyniami.
Kuchnia roślinna nie pochodzi z konkretnego kraju ani kontynentu. Od wieków roślinne potrawy można spotkać na każdej szerokości geograficznej, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko wie się, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku zmienia kulinarną wyobraźnię raz na zawsze.
Marta Dymek to blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia (Kulinarny Blog Roku 2013) i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilku dodruków. Od sześciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym „Chickpea Magazine”. Jej teksty publikowano też w „Magazynie Smak”, „Kukbuku” i „Gazecie Wyborczej”, a także w jej autorskiej rubryce w „Kuchnia. Magazyn dla Smakoszy”. Na kanale Kuchnia+ prowadzi swój autorski program Zielona rewolucja Marty Dymek.

Szczegóły produktu
Marginesy
4034-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 16784-1

Wydawnictwo: Rebis Dom Wydawniczy

Dieta Kliniki Mayo

Autor: Praca zbiorowaWydanie: 1Rok wyd: 2011Ilość stron: 256Format: 19,0 x 24,0 cmOprawa: twardaISBN: 978-83-7510-544-5

Cena 49,90 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 13852-1

Wydawnictwo: KOS

Dieta Dobrych Produktów

Autor: Bednarczyk-Witoszek Ewa Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 452 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7649-085-4

Cena 70,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 17916-1

Wydawnictwo: Marginesy

Glukozowa rewolucja

Autor: Inchauspe Jessie Wydanie: 1 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 320 Format: 13,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-67674-30-0

Cena 49,90 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 3715-1

Wydawnictwo: Book & Cook

Smacznie dla diabetyka

Autor: Durnowska Małgorzata Rok wyd: 2019 Ilość stron: 112 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7707-234-9

Cena 11,99 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 13530-1

Wydawnictwo: Astrum

Dieta antymiażdżycowa

Autor: Jakimowicz-Klein Barbara Wydanie: 2 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 152 Format: 15,0 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7277-729-4

Cena 29,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku