
Indeks: 14252-1
Wydawnictwo: MediPage
Algorytmy interpretacji objawów klinicznych
Autor: Collins R. Douglas Wydanie: 1 Rok wyd: 2010 Ilość stron: 524 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-611104-21-6
Indeks: 14252-1
Wydawnictwo: MediPage
Autor: Collins R. Douglas Wydanie: 1 Rok wyd: 2010 Ilość stron: 524 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-611104-21-6
Indeks: 1911-1
Wydawnictwo: Vesalius
Autor: Tomasik Tomasz, Windak Adam, Skalska Anna, KulczycWydanie: 3Rok wyd: 2021Ilość stron: 220Format: 20,5 x 28,5 cmOprawa: miękkaISBN: 838568803X
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Nowe, poręczne wydanie superbestsellera!
Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. Odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, a kulturę każdego z nich poznawała od kuchni.
Dla Marty Dymek najważniejsze były regionalne przyprawy, tradycyjne śniadania, rytualne obiady, narodowe dania, ulubione słodkości oraz to, jak wyglądają stragany i targowiska. W każdej podróży spisywała przepisy, notowała najciekawsze połączenia oraz spotykała się z tamtejszymi kucharzami, kucharkami i domowymi gospodyniami.
Kuchnia roślinna nie pochodzi z konkretnego kraju ani kontynentu. Od wieków roślinne potrawy można spotkać na każdej szerokości geograficznej, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko wie się, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku zmienia kulinarną wyobraźnię raz na zawsze.
Marta Dymek to blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia (Kulinarny Blog Roku 2013) i książki pod tym samym tytułem, która doczekała się kilku dodruków. Od sześciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym „Chickpea Magazine”. Jej teksty publikowano też w „Magazynie Smak”, „Kukbuku” i „Gazecie Wyborczej”, a także w jej autorskiej rubryce w „Kuchnia. Magazyn dla Smakoszy”. Na kanale Kuchnia+ prowadzi swój autorski program Zielona rewolucja Marty Dymek.
Indeks: 13206-1
Wydawnictwo: Feeria
Autor: Emeran MayerWydanie: 1Rok wyd: 2017Ilość stron: 358Format: 14,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-7229-644-3
Indeks: 14743-1
Wydawnictwo: Galaktyka
Autor: Campbell Leanne Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 220 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7579-395-6
Indeks: 15333-1
Wydawnictwo: Esprit
Autor: Conway Rana Wydanie: 1 Rok wyd: 2010 Ilość stron: 210 Format: 13,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61989-15-8
Indeks: 19538-1
Wydawnictwo: Feeria
Autor: Makarowska Magdalena, Musiałowska Dominika Wydanie: 2 Rok wyd: 2024 Ilość stron: 312 Format: 16,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-8225-194-4
Indeks: 21328-1
Wydawnictwo: Bracia Rodzń
Autor: Łukasz Rodzeń, Mateusz Rodzeń Wydanie: 1 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 296 Format: 14,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-965786-7-9
Indeks: 20052-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Pyszczuk BarbaraWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 176Format: 16,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-200-6576-3
Indeks: 0567-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Dudzińska Magdalena Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 210 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4896-4
Indeks: 3715-1
Wydawnictwo: Book & Cook
Autor: Durnowska Małgorzata Rok wyd: 2019 Ilość stron: 112 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7707-234-9
Indeks: 4478-3
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Wojtasik Anna, PWydanie: 1Rok wyd: 2009Ilość stron: 272Format: 20,5 x 14,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-200-3810-1
Indeks: 19522-1
Wydawnictwo: Marginesy
Autor: Dymek Marta Wydanie: 1 Rok wyd: 2017 Ilość stron: 272 Format: 22,5 x 28,5 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-65586-97-1
Indeks: 20735-1
Wydawnictwo: RM
Autor: Lesz AnnaWydanie: 2Rok wyd: 2020Ilość stron: 280Format: 16,0 x 23,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-8151-622-8
Indeks: 7299-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia Wydanie: 1 Rok wyd: 2004 Ilość stron: 208 Format: 21,0 x 14,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-2800-0
Indeks: 7950-3
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Wieczorek-Chełmińska Zofia Wydanie: 2 Rok wyd: 2003 Ilość stron: 222 Format: 20,5 x 14,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4499-7 Seria: Lekarz radzi
Indeks: 5143-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Kunachowicz HannaWydanie: 1Rok wyd: 2001Ilość stron: 170Format: 21,0 x 29,5 cmOprawa: miękkaISBN: 83-200-2541-9
Indeks: 7350-1
Wydawnictwo: PZWL
Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 164 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3889-7 Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
Indeks: 7968-1
Wydawnictwo: Otwarte
Autor: Izabela Wentz Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 382 Format: 16.5x23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7515-575-4