• anty

Indeks: 13582-1

Wydawnictwo: PZWL

Autyzm i zespół Aspergera

Autor: Komender Jadwiga, Jagielska Gabriela, Bryńska Anit Wydanie: 1-5dodruk Rok wyd: 2014 Ilość stron: 124 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4520-8 Seria: Centrum Zdrowia Dziecka poleca

Cena 56,32 zł Cena podstawowa 64,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Wielkie oszustwo na talerzu Fakty i mity przemysłu spożywczego
  • Wielkie oszustwo na talerzu Fakty i mity przemysłu spożywczego

Wielkie oszustwo na talerzu Fakty i mity przemysłu spożywczego

3954-1
  • Autor: Massimo Pandiani
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2019
  • Ilość stron: 180
  • Format: 13.0 x 21.0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-66067-07-3
  • 39,00 zł
    34,71 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 39,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    „Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu”.
    Z Podsumowania


    DZIĘKI LEKTURZE TEJ KSIĄŻKI DOWIESZ SIĘ:
    Co warto jeść, aby zachować zdrowie?
    Czy można, nie szkodząc sobie, używać substytutów cukru, np. aspartamu?
    Czy przemysł może przejąć kontrolę nad rzetelnymi badaniami naukowymi?
    Czy uprawy GMO są bezpieczne?
    Czy powszechnie stosowane herbicydy uznawane przez producentów za biodegradowalne i ekologiczne rzeczywiście pozostawiają nieskażoną ziemię?
    Czy chlor i jego pochodne zawarte w wodzie pitnej mogą przyczynić się do wzrostu zachorowań ?
    Czy warto pytać pszczelarza przed zakupem miodu o to, czego używa do karmienia pszczół w zimie?     
    Szczegóły produktu
    3954-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 1100-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

    Woda w żywieniu i jej źródła

    Autor: (red.) Brzozowska Anna, Gawęcki Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 148 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-774-5

    Cena 37,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 3790-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu Wydawnict

    Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

    Autor: Szłyk E., Cichosz M., Fiipiak-Szok A., Jastrzębska Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 182 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-231-2940-0

    Cena 24,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 19072-1

    Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

    Dietetyka i żywienie kliniczne

    Autor: Payne Anne, Barker Helen, (red. pol.) Chojnacki Ja Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 324 Format: 20,5 x 29,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-957-6

    Cena 132,61 zł Cena podstawowa 149,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 11027-1

    Wydawnictwo: Help-Med

    Żywienie dzieci w zdrowiu i

    Autor: (red.) Krawczyński Marian Wydanie: 2 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 302 Format: 16,5 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-933064-9-7

    Cena 64,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku