Autor: Zitelli Basil J., McIntire Sara C., Nowalk Andrew Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 534 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7609-930-9
Autor: Zitelli B. J., McIntire S. C., Nowalk A. J., (red. Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 470 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-7609-934-7
Książka zawiera przedmowę z najważniejszymi zaleceniami żywieniowymi dla
osób chorych na cukrzycę, zgodnymi z najnowszymi wytycznymi Polskiego
Towarzystwa Diabetologicznego; tabelę wybranych produktów o niskim, średnim i
wysokim IG; tabelę zawartości WW w wybranych produktach; talerz całodziennej
diety diabetyka z objaśnieniami oraz 100 przepisów, m.in. potrawy z ryb i
mięsa, zupy, sałatki, desery. Każdy przepis zawiera wyliczoną wartość
kaloryczną i odżywczą oraz wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe. W
publikacji zamieszczono kilkadziesiąt zdjęć potraw i produktów. Recenzentami
„100 przepisów dla diabetyków” są wybitni specjaliści: Prof. dr hab. n. med.
Leszek Czupryniak i Prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz.
Autor: Stolińska-Fiedorowicz Hanna
Wydanie: 2
Rok wyd: 2021
Ilość stron: 270
Format: 17,0 x 22,0 cm
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
ISBN: 978-83-8132-242-3