• anty

Indeks: 13582-1

Wydawnictwo: PZWL

Autyzm i zespół Aspergera

Autor: Komender Jadwiga, Jagielska Gabriela, Bryńska Anit Wydanie: 1-5dodruk Rok wyd: 2014 Ilość stron: 124 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4520-8 Seria: Centrum Zdrowia Dziecka poleca

Cena 56,32 zł Cena podstawowa 64,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Wolni od glutenu dr. Fasano Alessio
  • Wolni od glutenu dr. Fasano Alessio

Wolni od glutenu dr. Fasano Alessio

1979-1
  • Autor: dr Fasano Alessio
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2016
  • Ilość stron: 300
  • Format: 14,5 x 21,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-64190-10-0
  • 44,90 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Książka Wolni od glutenu doktora Alessio Fasano, światowej sławy specjalisty, profesora wizytującego na wydziale medycznym Uniwersytetu Harvarda i założyciela Ośrodka Badań nad Celiakią w Massachusetts General Hospital w Bostonie, przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i w metodach leczenia, jak również objaśnia ich znaczenie szybko rozrastającemu się gronu odbiorców. Ten przełomowy przewodnik stanowi bezcenną pomoc zarówno dla tych, którzy dopiero niedawno zostali zdiagnozowani, jak i dla osób od dawna już borykających się z problemem glutenu oraz dla każdego, kto podejrzewa, że gluten ma negatywny wpływ na jego życie.
    Autor książki odróżnia fakty naukowe od narosłych mitów, tłumaczy najnowsze wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze, tym samym umożliwiając odbiorcom podjęcie decyzji najlepszych dla siebie samych oraz dla członków ich rodzin.
    W książce opisano wpływ glutenu na takie symptomy, jak depresja, niepokój czy zamglenie umysłu jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi spektrum zaburzeń autystycznych (ASD) i schizofrenię. Inne szczególnie warte uwagi fragmenty omawiają::
    - Różnice między celiakią, nadwrażliwością na gluten i alergią na pszenicę
    - Najwłaściwsze, aktualne sposoby radzenia sobie z dolegliwościami związanymi z glutenem u konsumentów w każdym wieku
    - Praktyczne rady, jak radzić sobie w kuchni bezglutenowej, jak czytać informacje na produktach i jak zdrowo i bezpiecznie funkcjonować w świecie pełnym ukrytych źródeł glutenu
    - Psychologiczne znaczenie diagnozy i jej wpływ na rodzinę chorego
    - Przełomowe badania dotyczące profilaktyki i leczenia
    - Godne zaufania i rzetelne źródła informacji dla pacjentów, rodziców i lekarzy
    - Przepisy na prawdziwe, bezglutenowe potrawy kuchni włoskiej, stosowane w domu doktora Fasano

    Szczegóły produktu
    Druga Strona
    1979-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 18246-1

    Wydawnictwo: Astrum

    Dieta w osteoporozie

    Autor: Jakimowicz-Klein Barbara Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 172 Format: 15,0 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7277-586-3

    Cena 27,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 7955-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dieta Seniora

    Autor: Ewa Jarosz Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 250 Format: 16,5 x 20,5cm Oprawa: miękka ISBN: 9788320057638

    Cena 73,92 zł Cena podstawowa 84,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 20808-1

    Wydawnictwo: Medical Education

    Dieta po udarze mózgu Poradnik

    Autor: Aleksandra Cichocka Wydanie: 1 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 26 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-67696-03-6 Seria: Udar-Wracamy do zdrowia

    Cena 15,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 5767-1

    Wydawnictwo: Źródła Życia

    Dobry cukier

    Autor: Melcombe Lynne Rok wyd: 2014 Ilość stron: 64 Format: 16,0 x 21,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62103-64-5

    Cena 25,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku