• Banner

  • NFZ

Indeks: 14331-1

Wydawnictwo: MediPage

100 rozpoznań. Ginekologia

Autor: Hricak Hedvig, Reinhold Caroline, Ascher Susan M. Wydanie: 1 Rok wyd: 2010 Ilość stron: 332 Format: 13,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-89769-58-9 Seria: Radiologia - Seria Kieszonkowa

Cena 99,99 zł Cena podstawowa 115,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Wolni od glutenu dr. Fasano Alessio
  • Wolni od glutenu dr. Fasano Alessio

Wolni od glutenu dr. Fasano Alessio

1979-1
  • Autor: dr Fasano Alessio
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2016
  • Ilość stron: 300
  • Format: 14,5 x 21,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-64190-10-0
  • 44,90 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Książka Wolni od glutenu doktora Alessio Fasano, światowej sławy specjalisty, profesora wizytującego na wydziale medycznym Uniwersytetu Harvarda i założyciela Ośrodka Badań nad Celiakią w Massachusetts General Hospital w Bostonie, przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i w metodach leczenia, jak również objaśnia ich znaczenie szybko rozrastającemu się gronu odbiorców. Ten przełomowy przewodnik stanowi bezcenną pomoc zarówno dla tych, którzy dopiero niedawno zostali zdiagnozowani, jak i dla osób od dawna już borykających się z problemem glutenu oraz dla każdego, kto podejrzewa, że gluten ma negatywny wpływ na jego życie.
    Autor książki odróżnia fakty naukowe od narosłych mitów, tłumaczy najnowsze wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze, tym samym umożliwiając odbiorcom podjęcie decyzji najlepszych dla siebie samych oraz dla członków ich rodzin.
    W książce opisano wpływ glutenu na takie symptomy, jak depresja, niepokój czy zamglenie umysłu jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi spektrum zaburzeń autystycznych (ASD) i schizofrenię. Inne szczególnie warte uwagi fragmenty omawiają::
    - Różnice między celiakią, nadwrażliwością na gluten i alergią na pszenicę
    - Najwłaściwsze, aktualne sposoby radzenia sobie z dolegliwościami związanymi z glutenem u konsumentów w każdym wieku
    - Praktyczne rady, jak radzić sobie w kuchni bezglutenowej, jak czytać informacje na produktach i jak zdrowo i bezpiecznie funkcjonować w świecie pełnym ukrytych źródeł glutenu
    - Psychologiczne znaczenie diagnozy i jej wpływ na rodzinę chorego
    - Przełomowe badania dotyczące profilaktyki i leczenia
    - Godne zaufania i rzetelne źródła informacji dla pacjentów, rodziców i lekarzy
    - Przepisy na prawdziwe, bezglutenowe potrawy kuchni włoskiej, stosowane w domu doktora Fasano

    Szczegóły produktu
    Druga Strona
    1979-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Śledź nas na Facebooku