• Banner

  • NFZ

Indeks: 16221-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badanie w lampie szczelinowej

Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 17873-1

Wydawnictwo: MedPharm

Choroby oczu

Autor: Binnewies-Stulcken K., (red. pol.) Misiuk-Hojło M. Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 130 Format: 16,5 x 21,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62283-92-7 Seria: Opieka farmaceutyczna

Cena 32,00 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Podstawy leczenia żywieniowego
  • Podstawy leczenia żywieniowego

Podstawy leczenia żywieniowego

19516-1
  • Autor: Spodaryk Mikołaj
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2019
  • Ilość stron: 250
  • Format: 15,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-936527-7-8
  • 80,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Książka pt. Podstawy leczenia żywieniowego jest pierwszą, od bardzo wielu lat, publikacją na temat żywienia klinicznego, która ukazuje się na polskim rynku. W dodatku jest jedną z, naprawdę niewielu publikacji na ten temat i to nawet biorąc pod uwagę publikacje zagraniczne. Autor: prof. Mikołaj Spodaryk (pediatra) jest stuprocentowym autorytetem w dziedzinie żywienia klinicznego, zarówno z naukowego (liczne publikacje naukowe), jak i zawodowego (wieloletnia praktyka kliniczna z najciężej chorymi dziećmi i dorosłymi) punktu widzenia. Profesor Mikołaj Spodaryk jest ponadto wybitnym Nauczycielem, wychował wiele pokoleń Żywieniowców, którzy stosowali zdobytą wiedzę dla ratowania zdrowia i życia ludzi. Niżej podpisany jest jednym z nich.
    Książka, będąca zarazem podręcznikiem, jest adresowana nie tylko do specjalistów, którzy już zajmują się leczeniem żywieniowym i pragną pogłębić swoją wiedzę, ale także do wszystkich ludzi, którzy chcieliby rozpocząć swoją przygodę z tą, jakże ciekawą, dziedziną medycyny. Podręcznik porusza zagadnienia z zakresu anatomii i fi zjologii, prezentuje podstawowe pojęcia i definicje leczenia żywieniowego, omawia wskazania, przeciwwskazania, technikę i sposób prowadzenia żywienia drogą przewodu pokarmowego i drogą dożylną. Sporo czasu Autor poświęcił prezentacji
    rodzajów powikłań oraz sposobów zapobiegania im i ich leczenia.
    Podsumowując, w ręce Czytelników trafi a nowa, bardzo wartościowa publikacja z obszaru leczenia żywieniowego, napisana przystępnym językiem przez niekwestionowanego Specjalistę. Jest to pozycja absolutnie warta przeczytania.
    prof. dr hab. n. med. Stanisław Kłęk
    Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego,
    Dojelitowego i Metabolizmu - Prezes

    Spis treści:

    1. Wstęp
    2. Podstawy anatomii i fizjologii przewodu pokarmowego
    3. Znaczenie i wchłanianie podstawowych składników odżywczych
    4. Podstawy żywienia klinicznego
    5. Żywienie drogą przewodu pokarmowego
    6. Żywienie drogą naczyń krwionośnych
    7. Powikłania żywienia pozajelitowego
    8. Monitorowanie prowadzonego leczenia żywieniowego
    9. Dodatek


    Szczegóły produktu
    Scientifica
    19516-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 0826-1

    Wydawnictwo: Continuo

    Domowe żywienie pozajelitowe

    Autor: (red.) Karwowska K., Kunecki M., Zmarzły A. Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 140 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62182-47-3

    Cena 54,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 14682-1

    Wydawnictwo: SGGW

    Dietoterapia t. 1

    Autor: Bawa, Gajewska, Kozłowska, Lange Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 228 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7583-088-0

    Cena 39,50 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 1608-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

    Zmysły a jakość żywności i żywienia

    Autor: (red.) Gawęcki Jan, Baryłko-Pikielna Nina Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 192 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-773-8

    Cena 39,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 1100-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

    Woda w żywieniu i jej źródła

    Autor: (red.) Brzozowska Anna, Gawęcki Jan Wydanie: 2 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 148 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-774-5

    Cena 37,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 20370-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Nutrigenomika

    Autor: Agata ChmurzyńskaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 252Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22335-9

    Cena 122,32 zł Cena podstawowa 139,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku