• Banner

  • NFZ

Indeks: 6157-1

Wydawnictwo: PZWL

Nadciśnienie tętnicze

Autor: (red.) Sznajderman Marek, Januszewicz Włodzimierz Wydanie: 1 Rok wyd: 2002 Ilość stron: 244 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 8320026342 Seria: Biblioteka Lekarza Praktyka

Cena 19,70 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 9313-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Nadciśnienie tętnicze

Autor: MacKenzie Isla S., Wilkinson Ian B., Cockroft John Wydanie: 1 Rok wyd: 2006 Ilość stron: 250 Format: 10,5 x 18,5 cm Oprawa: miêkka ISBN: 83-60290-45-8

Cena 49,84 zł Cena podstawowa 56,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Psychodietetyka dla każdego czylio zdrowej relacji z jedzeniem
  • Psychodietetyka dla każdego czylio zdrowej relacji z jedzeniem

Psychodietetyka dla każdego czylio zdrowej relacji z jedzeniem

21183-1
Autor: Joanna Michalina Jurek
Wydanie: 1
Rok wyd: 2024
Ilość stron: 300
Format: 16,5 x 23,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-01-23459-1
74,00 zł
66,60 zł
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 74,00 zł
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Temat odżywiania, treningów i idealnego ciała oraz presja, by sylwetka odpowiadała określonemu kanonowi piękna, budzą wiele emocji, szczególnie w dzisiejszych czasach, gdy social media nieustannie bombardują nas zdjęciami szczupłych, wysportowanych osób, modnymi dietami i treningami gwarantującymi natychmiastowy efekt odchudzający. Niestety takie wyidealizowane obrazki często wpływają na pojawienie się negatywnych emocji w stosunku do własnego ciała, co w konsekwencji może prowadzić do błędnego podejścia do odżywiania i nieprawidłowej relacji z jedzeniem.

„Psychodietetyka dla każdego, czyli o zdrowej relacji z jedzeniem”, to książka dla osób, które::

  • nie są zadowolone z wyglądu swojego ciała,
  • czują negatywne emocje w stosunku do jedzenia,
  • boją się wielu produktów i są zagubione w gąszczu informacji na temat tego, co można, a czego nie można jeść,
  • zajadają emocje,
  • traktują odżywianie zero-jedynkowo:: albo są na ścisłej diecie albo mają okres „dyspensy”,
  • podejmowały wiele prób odchudzania, ale stale dopadał je efekt jojo,
  • mają trudność w zmianie swoich nawyków żywieniowych na lepsze.

Publikacja dedykowana jest również dietetykom i studentom dietetyki, którzy chcą zgłębić swoją wiedzę z zakresu psychodietetyki oraz poznać ciekawostki i narzędzia, mogące ułatwić im pracę z pacjentami z zaburzoną relacją z jedzeniem.

Autorki są specjalistkami z zakresu żywienia:: Joanna Jurek – doktor nauk biomedycznych ze specjalizacją immunologia i żywienie człowieka, jako pasjonatka badań naukowych przedstawia w książce najnowsze fakty i ciekawostki dotyczące dietetyki i psychologii żywienia; Kinga Wittenbeck – dietetyczka, psychodietetyczka, dzięki doświadczeniu w pracy z pacjentami z zaburzoną relacją z jedzeniem, wspiera czytelników na płaszczyźnie psychologicznej i psychodietetycznej na drodze do osiągnięcia zdrowej relacji z jedzeniem.

Szczegóły produktu
PZWL
21183-1
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 10352-1

Wydawnictwo: Druk Tur

Żywienie zbiorowe

Autor: Dominik Piotr Wydanie: 1 Rok wyd: 2006 Ilość stron: 126 Format: 16,8 x 23,8 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-60197-03-2

Cena 39,90 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 21425-1

Wydawnictwo: PZWL

Dieta w cukrzycy

Autor: Angelina Ziembińska Wydanie: 1 Rok wyd: 2025 Ilość stron: 254 Format: 15,0 x 21,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-23940-4

Cena 66,60 zł Cena podstawowa 74,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku