„Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki
utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób
syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania
żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:: Skala marnowania
żywności Konsekwencje marnowania żywności Przeciwdziałanie zjawisku marnowania
żywności Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności Czynniki wpływające
na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania Zmiany w
poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości
odżywczych podczas przechowywania Warunki przechowywania żywności – wskazówki
dla konsumenta Sposoby ograniczania marnowania żywności Podręcznik skierowany
jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów
zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób
kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także
zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim
dziedziny.
Autor: Bednorz W., Biernat, J., Bronkowska M. Wyka J. Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 246 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7846-095-4
Autor: Hasik Jan, Hryniewiecki Lech, Grzymisławski Marian Wydanie: 3 Rok wyd: 1999 Ilość stron: 288 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-200-2309-2
Autor: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głą Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 448 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4861-2
Autor: Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzys Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 1180 Format: 16.5 x 23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5587-0