• Banner

  • NFZ

Indeks: 16221-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badanie w lampie szczelinowej

Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 17873-1

Wydawnictwo: MedPharm

Choroby oczu

Autor: Binnewies-Stulcken K., (red. pol.) Misiuk-Hojło M. Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 130 Format: 16,5 x 21,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-62283-92-7 Seria: Opieka farmaceutyczna

Cena 32,00 zł Cena podstawowa 59,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery

Dieta łatwo strawna Nie tylko dla chorych

2552-3
Autor: Szczepańska Anna
Rok wyd: 2014
Ilość stron: 282
Format: 20,5 x 14,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-200-3165-2
Książka antykwaryczna
24,00 zł
Brutto
Ilość

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Książki używane mogą nie zawierać dodatków online, płyt, obwolut, być wycofane z bibliotek, z pieczątkami i oznaczeniami. Reklamacje z tego powodu nie będą rozpatrywane.

Opis

Książka przeznaczona jest zarówno dla chorych, zmuszonych z powodu choroby do stosowania diety łatwo strawnej, jak i zdrowych, pragnących zapobiegać takim patologicznym stanom, jak otyłość, niewydolność krążenia, nadciśnienie. Publikacja zawiera przepisy diety łatwo strawnej, uwzględniające zarówno odpowiedni dobór produktów, jak i technologie ich przygotowania.



Spis treści:

I. WIADOMOŚCI OGÓLNE O ŻYWIENIU

  1. Jaką rolę spełniają składniki odżywcze w organizmie człowieka?
  2. Poznajmy wartość odżywczą produktów
  3. Ile produktów trzeba spożyć dziennie?
  4. Jak zestawiać posiłki?
  5. Jak przechowywać produkty?
  6. Jak postępować z produktami w czasie sporządzania potraw?
  7. Zioła w żywieniu normalnym i łatwo strawnym
  8. Unikajmy zatruć pokarmowych
  9. Jak dochodzi do zakażenia żywności i potraw?

 

II. ŻYWIENIE DIETETYCZNE

  1. Czym charakteryzuje się dieta łatwo strawna?
  2. Dla kogo dieta jest konieczna, a dla kogo jest wskazana?
  3. Żywienie w schorzeniach wątroby i dróg żółciowych
  4. Żywienie w chorobie wrzodowej
  5. Żywienie w otyłości
  6. Uwagi o żywieniu ludzi w podeszłym wieku
  7. Uwagi o żywieniu w cukrzycy
  8. Uwagi o żywieniu w chorobie trzewnej (celiakii)
  9. Uwagi o organizacji spożywania posiłków w ciągu dnia

 

III. PRZEPISY NA POTRAWY DIETY ŁATWO STRAWNEJ

  1. Dodatki do pieczywa
  2. Zupy
  3. Dodatki do zup
  4. Potrawy z mięsa i ryb
  5. Potrawy z jaj
  6. Potrawy z warzyw
  7. Potrawy z mąki i kasz
  8. Potrawy półmięsne
  9. Sosy
  10. Desery i napoje
  11. Ciasta domowe
  12. Domowe przetwory łatwo strawne
  13. Potrawy z mąki i kasz z kukurydzy
Szczegóły produktu
PZWL
2552-3
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: 17916-1

Wydawnictwo: Marginesy

Glukozowa rewolucja

Autor: Inchauspe Jessie Wydanie: 1 Rok wyd: 2023 Ilość stron: 320 Format: 13,5 x 21,0 cm Oprawa: miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-67674-30-0

Cena 49,90 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 4656-1

Wydawnictwo: Buchmann

Dieta w chorobie nowotworowej

Autor: Kapała Aleksandra Wydanie: 2 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 224 Format: 19,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-280-5746-3

Cena 39,99 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 3715-1

Wydawnictwo: Book & Cook

Smacznie dla diabetyka

Autor: Durnowska Małgorzata Rok wyd: 2019 Ilość stron: 112 Format: 14,0 x 20,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7707-234-9

Cena 11,99 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Indeks: 12214-1

Wydawnictwo: Novae Res

Diety oczami naukowców

Autor: Monk Krystyna Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 326 Format: 12,0 x 19,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7722-986-6

Cena 33,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku